​Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, referitor la documentul trimis de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorivici, către CE care prevede înghețarea salariilor din anul 2019, că social-democrații sunt niște "parșivi cu două fețe", una spun instituțiilor UE și alta comunică public în România, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Acești parșivi cu două fețe, o față au când comunică cu instituțiile UE, și o față total diferită o au în momentul în care comunică în fața opiniei publice din România. Ei sunt în continuae în campanie. Se laudă că dublează pensiile, se laudă că dublează salariile, și ei trimit la Bruxelles hârtie în care spun că este posobilă înghețarea salariilor în sectorul public pe anul 2019. Se fac că măresc salariile și pensiile , iar în timpul asta dau drumul la inflație", a afirmat Ludovic Orban, într-o conferință de presă susținută duminică la sediul PNL Dolj.

Acesta a mai spus că probabil PNL nu va promite în campanie un nivel de creștere a pensiilor, cum a făcut PSD, însă când vor mări pensia, liberalii se vor asigura că aceasta va crește odată cu puterea de cumpărare a pensiei.

"Poate noi nu o să creștem în campanie pensiile cu cât se laudă PSD, dar noi cu siguranță atunci când creștem pensia, creștem și puterea de cumpărare a pensiei. În nicio țară din lumea asta nu există ceea ce e la noi. Nu poți să crești salariile în sectorul public, dacă ție nu îți cresc salariile în sectorul privat", a explicat Orban

Senatorul PNL Florin Cîțu a anunțat, sâmbătă, că PSD va introduce, de anul viitor, măsuri de austeritate și nu va mai aplica Legea salarizării unitare. Cîțu prezintă în acest sens un document trimis Comisiei Europene de către ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, prin care coaliția de guvernare promite înghețarea salariilor în sectorul bugetar în 2019.

În schimb, Eugen Teodorovici, a spus, sâmbătă, că este o variantă de lucru înghețarea salariilor din 2019, dar asta ar presupune inclusiv aplicarea mai rapidă a Legii salarizării, adică în 2020, nu până în 2022.