Președintele comisiei parlamentare de anchetă privind eventuala implicare a SPP în activități politice, Daniel Butunoi, a declarat, marți, că membrii comisiei au votat o listă a persoanelor care vor fi invitate la audieri, printre care foști președinți și premieri, dar și liderul PSD, Liviu Dragnea.

Lucian PahontuFoto: Agerpres

„Am votat, în unanimitate, o serie de nume ce se propune a fi chemate la audieri. Pe această listă se află Liviu Dragnea, premierul Dăncilă, foștii președinți Ion Iliescu, Traian Băsescu, Emil Constantinescu, foști premieri, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Victor Ponta”, a declarat, marți, la Parlament, președintele comisiei de anchetă privind eventuala implicare a SPP în activitatea partidelor politice, senatorul PSD Daniel Butunoi, la finalul unei ședințe a comisiei, transmite Mediafax.

El a adăugat că va fi invitat și directorul SPP, Lucian Pahonțu. „Este una din persoanele vizate direct de această anchetă”, a indicat Butunoiu.

Șeful comisiei SPP a precizat că rămâne ca membrii comisiei să stabilească un calendar al audierilor „în funcție de disponibilitatea de program a persoanelor propuse a fi invitate”.

Butunoi a adăugat că lista conține „în jur de zece" persoane.​