Eurodeputata ALDE Norica Nicolai susține că protestele spontane „nu pot fi agreate decât în limitele în care sunt reglementate în lege”, iar, dacă Guvernul ar adopta într-o noapte un act de tipul OUG 13, „nu mai poate ieși nimeni”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Norica Nicolai a declarat laRFIdecizia ICCJîn privința adunărilor publice este una normală, iar „lumea este liberă să protesteze şi să respecte acest minim principiu al declarării protestului”.

Întrebată cum rămâne cu protestele spontane, eurodeputata ALDE a răspuns: „Protestele spontane nu pot fi agreate, decât în limitele în care sunt reglementate pe lege”.

Dacă Guvernul adoptă într-o noapte un document de tipul OUG 13, oamenii mai pot ieşi la protest după o oră în faţa Palatului Victoria? Norica Nicolai răspunde tranşant: „Nu, nu mai poate ieşi nimeni. Eu cred că a specula pe ideea Ordonanţei 13 la nesfârşit nu face bine absolut nimănui (...). Cred că trebuie să intrăm toţi într-o logică a respectului faţă de lege şi pornind de la acest lucru, să ne comportăm ca atare, fie că suntem la Putere, fie că suntem în Opoziţie”.