Deputatul PSD Georgian Pop a depus un proiect legislativ care prevede acordarea unui concediu legal pentru divorț, de 3 zile lucrătoare, la cerere, angajaților care trec prin "trauma desfacerii căsătoriei".

Georgian PopFoto: cdep.ro

Ce prevede proiectul:

  • Concediul pentru divorț se acordă în condițiile prevăzute de prezenta lege, în scopul de a veni în sprijinul celor ce trec prin această situație pentru acomodarea la noua situație din viața lor. Cei ce au divorțat au dreptul la un concediu pentru divorț de 3 zile lucrătoare, în condițiile prevăzute de lege.
  • Indemnizația pentru concediul pentru divorț se plătește din fonndul de salarii la unității și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective.
  • Concediul pentru divorț se acordă la cerere, de către angajator, în următoarele 4 săptămâni de la data constatării sau, după caz, a pronunțării divorțului.

În expunerea de motive, Pop afirmă că divorțul este o traumă care afectează anual "peste 60.000 de adulți și aproximativ 17.500 de copii". "Se impune ca statul să acorde o atenție sporită persoanelor care trec printr-un astfel de eveniment

familial", afirmă Pop.

Proiectul a fost înregistrat la Senat și va sta în dezbatere publică. Camera Deputaților este decizională.