Ludovic Orban a declarat, referitor la incidentul în care fostul premier Dacian Cioloș a fost apostrofat de o vânzătoare la Iași, în timpul campaniei de strângere de semnături pentru "Oameni noi în politică", că majoritatea politicienilor, odată ajunși în funcții, pierd legătura cu oamenii, potrivit Mediafax.

"Să te schimbi complet după ce ești ales în funcție. În timpul campaniei ești accesibil, ciocănești la ușile oamenilor ca să vorbești cu ei și după ce ești ales în funcție să nu te mai găsească nimeni. Eu, de exemplu, am același telefon mobil de când am primit prima oară telefon mobil. Numărul meu de telefon este public pe Facebook, l-am dat pe cartea de vizită în zeci de mii de cărți de vizită. Orice om care vrea să vorbească cu mine sunt accesibil, indiferent de nivelul pe care îl are omul respectiv. Din păcate, majoritatate politicienilor, după ce ajung în funcții, devin inaccesibili și pierd legătura cu realitatea și cu oamenii", a afirmat președintele PNL, Ludovic Orban, miercuri seară la B1 TV.

Acesta a adăugat că mulți oameni politici au tendința de a spune minciuni sau de a face promisiuni deșarte, lucru care a avut ca efect pierderea încrederii electoratului în clasa politică.

"Poți să spui când albu-i alb să spui că e negru sau când e negru să spui că e alb. Această tendință a multora dintre oamenii implicați în viața publică de a spune minciunile după ghidul de comunicare pe care îl primesc de la partide, fără nicio legătură cu adevărul și cu realitatea i-a determinat pe foarte mulți să nu mai aibă încredere. Întotdeauna când vii cu promisiuni, ele trebuie să stea în picioare și trebuie să le explici oamenilor cum realizezi lucrurile respective. În ceea ce mă privește, nu am avut niciodată stilul de politică făcut în special de PSD dar și de alte partide. De exemplu, să promiți marea cu sarea în timpul campaniilor electorale. Dimpotrivă, întotdeauna am fost zgârcit în promisiuni", a completat Orban.

Fostul premier Dacian Cioloș a fost apostrofat, la Iași, în timpul campaniei de strângere de semnături pentru "Oameni noi în politică", o vânzătoare invitându-l să plece din magazin "pentru că își pierde clienții",după ce i-a spus cum crede că sunt tratați românii acasă la ei de întreaga clasă polică.

"Cu cei din Coaliția de dreapta sau de stânga? Noi nu mai credem nimic ce e în această țară. Am copil care a fost olimpic în această țară și care a plecat datorită sistemului și birocrației din România. Da? Fata mea a făcut Dreptul, masteratul în Madrid și nu vrea să profeseze în România. Și gata. Nu semnez nimic. Și niciodată nu voi mai merge la vot. Întotdeauna iese cine se dorește și cine trebuie să fie la putere. Toți care ajung sus vor doar să sugă ciolanul, ajunge să roadă în așa hal încât nici măduvă nu mai are ciolanul. Noi, micii investitorii, plătim foarte mult pentru statul român, nu ne dă posibilitatea de a da salarii mai mari la oameni, noi plătim enorm de multe dări. Și pielea. De șase luni de zile nu găsesc un salariat", i-a spus femeia.