​​În prima ieșire publică după referendum, Liviu Dragnea a declarat că „ideea de cvorum inhibă prezența la vot”.„ În momentul în care ar fi un referendum fără prag s-ar mări prezența”, a spus Dragnea, comentând că eșecul referendumului nu este al PSD sau al său personal.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

„Nu trebuie să o justific eu (prezența la vot -n.r.). Am văzut tot felul de analize. Sunt câteva constatări. Stăm agățați de un număr ipotetic de oameni care ar putea fi prezenți. Ideea de cvorum, că e 30%, că e 50%, se dovedește că diminuează sau inhibă prezența la vot. Cei care sunt împotrivă au la îndemână un mijloc, care sigur e pedepsit de lege, dar nimeni nu-l aplică, boicotul. În momentul în care ar fi un referendum fără prag s-ar mări prezența, pentru că ar vota cei care sunt împotriva”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă eșecul referendumului este al PSD, liderul social-democrat a răspuns: „Este eșecul fiecărui cetățean român care a votat? Dacă e un eșec, este un eșec al celor care au votat DA. Legea adoptată în Senat nu a fost votată doar de PSD și ALDE”, a mai spus el.