Deputatul PNL Raluca Turcan a declarat marți că Parlamentul României a fost folosit pentru "persoana fizică Liviu Dragnea" prin sesizarea depusă la CCR de conflict constituțional între Parlament și Ministerul Public, prin care, potrivit lui Turcan, liderul PSD urmărește "albirea condamnării" sale.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În continuare PSD și instituțiile statului lucrează exclusiv pentru agenda personală a lui Liviu Dragnea. Sunt două fronturi de atac: să nu ajungă să fie condamnat și să facă pușcărie și în cazul în care ajunge să primească condamnare – să scape mai ușor. În sensul acesta, identifică conflicte instituționale între diferite instituții ale statului și slăbește legislația pe justiție. Liviu Dragnea urmărește, prin sesizarea CCR de conflict între Parlament și Ministerul Public, albirea condamnării în prima instanța. Pentru ca se afla într-un conflict de interese, și-a lăsat slujitorul credincios sa fie Președinte de Camera Deputaților pentru o zi" afirmă Turcan.

Liderul deputaților liberali amintește și de sesizarea depusă de premierul Viorica Dăncilă la CCR.

"Sunt mari suspiciuni că demersul lui Florin Iordache vine în linia demersurilor deja iraționale ale lui lui Liviu Dragnea de a scăpa de condamnarea în prima instanță. Cu puțin timp înainte, premierul Viorica Dăncilă sesizase Curtea Constituțională cu privire la un alt așa-zis conflict juridic între Guvern și Înalta Curte de justiție și Casație cu privire la formarea completelor de cinci judecători. O sesizare care vine fățiș în interesul lui Liviu Dragnea. Parlamentul s-a trezit ieri implicat într-un așa-zis conflict de natură juridică fără măcar să fie informat. Noi, parlamentarii, aflăm din presă despre aceste demersuri care implică instituția Parlamentului. Liviu Dragnea confiscă, așadar, instituțiile statului: Guvernul, Parlamentul și le folosește într-un asalt disperat împotriva Justiției, în propriul interes", spune Turcan.

Deputatul liberal susține că este necesară demiterea lui Liviu Dragnea de la președinția Camerei Deputaților.

"Ar fi de o gravitate absolută ca Președintele Camerei Deputaților sa fie condamnat cu executare, dacă se păstrează sentința din instanta de fond, și cu această funcție în stat sa intre în detenție. E un risc de a face înconjurul globului, de a face România de rușine, cu o astfel de știre", încheie ea.