Siegfried Mureșan: Există scenariul să nu mai fie o rezoluție privind România în Parlamentul European / Nu dorim să existe compromisuri pe numele țării noastre
"Este un scenariu posibil, în discuție, că o eventuală rezoluție privind problemele din România să nu fie redactată”, a declarat acesta, menționând că o rezoluție este rezultatul unui „compromis și noi nu dorim să existe compromisuri pe numele țării noastre”. „Europarlamentari PNL spun că în aceste condiții este mai bine să nu fie adoptată nicio o rezoluție", a afirmat Mureșan.
Totodată, purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European a precizat că grupul pe care îl reprezintă vrea o poziționare clară a Comisiei Europene în legătură cu „abuzurile” majorității parlamentare de la București.
„PNL și-a pus întrebarea dacă o rezoluție privind România e utilă sau nu. Suntem conștienți că o rezoluție ar fi un amestec, ar fi de toate cu de toate, un compromis al mai multor grupuri politice. O astfel de rezoluție riscă să nu fie foarte clară, să nu fie buna pentru România în ansamblu (...) Cum PPE nu are o majoritate, ne e teamă ca rezoluția ar fi rea pentru România și nu ar reuși să arate cu degetul responsabilii cu încălcarea statului de drept și să diferențieze. Noi am spus ca nu am dori o astfel de rezoluție”, a explicat acesta.
Într-o întâlnire cu jurnaliștii români, și europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu a declarat că există posibilitate să nu se ajungă la elaborarea unei rezoluții. „Sunt diverse opinii, niciodată nu știi încotro o ia o rezoluție. Este absolut normal. Pe de altă parte eu consider că a meritat discutat ce se întâmplă în România și ar merita să fie și într-o rezoluție. Depinde ce se întâmplă în perioada următoare. Dacă în România lucrurile vor intră pe un făgaș normal și atunci se mai calmează lucrurile ... dar rămâne în continuare îngrijorarea, mai ales că în următoarea perioadă vor fi discutate Codurile Penale", a explicat Marinescu.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
Toata Societatea Civila Romaneasca (din Tara si din Diaspora) trebuie sa fie foarte vocala si implicata peste tot.
Idem agentii economici si orice profesionist individual.
Lumea trebuie sa stie de Romania ca tara, cultura, economie si popor care conteaza.
Noi contam. Hai Romania! Jos Infractorii. Rusia, fuuck off !
Sa fie stat de drept, nu "stat mafiot", cum zicea Presedintele Basescu!
Dar parlamentarii din Slovacia, Malta, Lituania, Italia si alte tari nu se duc in PE sa injure tarile lor... ai nostrii penelisti se duc acolo si fac concurs cine injura Romania mai tare.
1. tinta este Guvernul abuziv, nu tara ca atare. Dar infractorii ca voi se ascund dupa copac chiar si atunci cand copacul este transparent, voi tot strigati tare ca cineva injura copacul.
2. nimeni din PE si institutiile Europene sau Firme nu injura la propriu pe cineva.
Apoi, da, indeplineam conditiile, dar Olandezii au vazut mai departe: ei au un interes ca Romania sa fie o tara curata, si au refuzat sa faca jocul mafiei Romanesti. Sicilia si Sardinia sunt marginale, nu conteaza (oricum Italia este fragmentata toata pe regiuni, este o alta discutie). Romania este o tara de dimensiuni medii-mari, in Europa Centrala, cu atuuri geografile, geopolitice, economice, militare, umane, si etc foarte mari, care va conta din ce in ce mai mult in UE si NATO. Sigur, este frustrant subiectul Schengen, pentru ca ne dorim integrare rapida in toate structurile UE, dar pe termen mediu si lung Olandezii ne-au facut un bine. Infractorii care tipa sus si tare ca nu suntem lesati in Schange, etc nu cauta sa faca bine Romaniei ci numai siesi. In toate proiectele de colaborare Olandezii au sprijinit Romania, si au ajutat-o sa-si dezvolte capacitatile si standardele si au inteles aspectele istorice (nu in sensul ca ne-au batut pe umeri compatimitor si ne-au dat o bere de consolare de doi lei ci chiar au facut efort sa inteleaga cu stau lucrurile, de ce, ce se poate face si cum ar putea ei sa ajute).
si cica nu mai dau rezolutie :))
Stiu pentru ca l-am urmarit, pentru ca l-am votat si am vrut sa stiu ce face omul care ma reprezinta. Iar in Romania a vorbit inclusiv si pe hotnews, etc.