​Deputatul PSD Laurențiu Nistor i-a reproșat luni, ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, în timpul dezbaterii moțiunii simple, că nu i-a dat afară din minister pe „toți peneliștii care vă trag în jos”.

Danut Andrusca (dreapta), la preluarea mandatuluiFoto: Ministerul Economiei

„Vorbiți cu nonșalanță despre angajările politice? Da, aveți dreptate. Și aici, domnule ministru, vă critic eu. Nu ați reușit să îi dați afară pe toți peneliștii care v-au tras în jos și vă trag în jos”, a spus, luni, deputatul PSD Laurențiu Nistor, la dezbaterea moțiunii simple împtriva ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă.

Social-democratul care conduce filiala PSD Hunedoara a adăugat că în județul său toate deconcentratele „sunt pline de pedeliști, peneliști”. „Toate ministerele, eșalonul doi și trei, deconcentratele din județ, sunt pline de pedeliști, peneliști”, i-a mai transmis Nistor lui Andrușcă.

Ministrul Economiei, prezent la dezbatere, nu i-a răspuns colegului său de partid. Deputații au dezbătut, luni, moțiunea simplă prin care liberalii îi cer demisia lui Dănuț Andrușcă din funcția de ministru al Economiei, urmând ca votul să fie acordat în plenul de miercuri.

„La 9 luni de când aţi fost învestit în funcţia de ministru al Economiei nu observăm progrese în ceea ce priveşte soluţionarea problemelor portofoliului administrat. Dacă e să fim cinstiţi, nici pe dumneavoastră nu v-am observat, în afara gafelor, bâlbelor sau umorului involuntar care v-au însoțit puținele ieșiri publice. Sunteți un ministru care dă fiori și când tace și când lipsește!”, i se adresează liberalii ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, în textul moțiunii simple depusă de grupul PNL din Camera Deputaților.

În moțiune, PNL face referire la faptul că ministrul Dănuț Andrușcă a blocat legile redevențelor, minelor și apelor minerale. „Domnule ministru, sunteți o frână pentru domeniul economic! Încă din vara anului trecut trebuiau promovate trei legi pentru care Guvernarea PSD și-a asumat responsabilitatea prin Programul de Guvernare: Legea redevențelor, Legea minelor și Legea apelor minerale. Ați reușit, domnule ministru, să blocați toate aceste trei legi pentru că nu vă pricepeți! Ne-am dat seama că sunteți paralel cu domeniul economiei încă de la momentul audierii dumneavoastră din Parlament, cu ocazia învestirii în funcție. De 9 luni avem confirmarea acestui fapt zi de zi, de aceea vă somăm să deblocați activitatea ministerului și să vă asumați cele 3 legi menționate mai sus pentru a spulbera incertitudinea și impredictibilitatea care guvernează politicile economice din mandatul dumneavoastră”, potrivit sursei citate.