Niciunul dintre cei care l-au criticat pe Ludovic Orban în mesajele de pe Facebook postate duminică seara nu a fost prezent la ședința conducerii PNL de luni, au precizat surse liberale pentru Hotnews.ro. Mai multe voci au cerut sancționarea acestora, însă această propunere nu a fost aprobată.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

Ludovic Orban a afirmat însă în ședință că pe viitor va fi aplicat statutul în privința sancțiunilor pentru cei care critică partidul în afara acestuia.

Surse politice declarau înaintea ședinței de luni că cei care l-au criticat pe Ludovic Orban duminică seară, imediat după finalul referendumului pentru redefinirea familei în Constituție, nu vor cere nici demisia conducerii PNL și nici convocarea unui Congres zilele acestea.

Potrivit acestora, susținerea deschisă a referendumului de către Orban a însemnat o asociere cu Liviu Dragnea și a dus la favorizarea USR-ului, în detrimentul PNL.

Deși nu vor cere convocarea unui Congres pentru o nouă conducere, este posibil să se ceară un Consiliu național în care să se discute o platformă ideologică, așa cum a cerut zilele acestea deputatul Ovidiu Raețchi.

Duminică seară, imediat după închiderea urnelor la referendumul pentru redefinirea familei în Constituție, mai mulți parlamentari PNL au publicat pe Facebook un mesaj critic la adresa președintelui Ludovic Orban: "Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură și către un nou eșec politic care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politică retrogradă. #ajunge".

Aceștia sunt deputații Adriana Săftoiu, Cătălin Predoiu, Cezar Preda, Mihai Voicu, Mara Calista și senatorarele Alina Gorghiu, fost președinte PNL și Iulia Scântei.