Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat luni pentru Mediafax că este dezamăgit de rezultatul referendumului și de absentism, însă nu consideră că eșecul acestuia trebuie plasat actorilor politici și nu se impune demisia lui Ludovic Orban de la șefia partidului.

Crin AntonescuFoto: HotNews / Dan Popescu

"Eu personal, ca un om care a votat la referendum , sunt dezamăgit de rezultatul referendumului. Nu cred că trebuie să căutăm explicații în afara uneia fundamentale, care este aceea a dezinteresului, a indiferenței a bunei părți a electoratului față de această temă. Nu sunt sociolog, nu am urmărit cu foarte mare atenție campania care s-a dus. Tot ce pot să vă spun este că absenteismul masiv la un referendum, indiferent de genul lui, nu e de bun augur", a declarat fostul lider PNL.

El a mai spus că eșecul referendumului nu trebuie distribuit niciunui partid politic.

"Eu nu cred că eșecul referendumului trebuie plasat, distribuit neapărat actorilor politici pentru că, în fond, este o inițiativă cetățenească, au fost 3 milioane de oameni. Sigur că actorii politici și-au jucat fiecare rol, mai bine sau mai rău, dar cred că e mai puțin important să găsim vinovați. Asta e realitatea, ăsta a fost răspunsul electoratului", a adăugat Antonescu.

Despre situația din partid, Antonescu a susținut că Ludovic Orban nu trebuie să demisioneze.

"Eu nu știu, pot să presupun, nu știu ce alte conflicte care nu au nicio legătură nici cu familia tradițională, nici cu referendumul, se ascund în spatele acestor declarații. Nu mă pot pronunța. Ceea ce îmi este foarte clar, strict legat de referendum, nu există în opinia mea niciun motiv de demisie a președintelui sau a cuiva. Președintele Orban a procedat corect atunci când nu a angajat partidul pe o linie oficială și obligatorie. Fiecare membru a procedat cum a crezut. Cred că nu a greșit exprimându-și propria opțiune. Dacă există alte motive, atunci este o altă discuție", a mai afirmat pentru Mediafax Antonescu.