Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat duminică, după închiderea secțiilor de votare, că rezultatul votului la referendumul pentru familie este eșecul românilor în general și că a existat o acțiune de boicotare în secțiile de votare.

Codrin StefanescuFoto: Agerpres

"Pentru cei de la USR e o fantasmă. De aceea sunt mici. Domnul Orban spune că a fost un vot de blam pentru Dragnea. În primul rând acesta nu a fost un vot politic. Evident sunt niște aberații de la acest partide, PMP, USR, PNL și Iohannis au vehiculat-o în ultima săptămână ca formă de boicot. 4 milioane de români e o cifră gigant, 4 milioane de români au venit să se exprime. Să nu ieși ca președinte să spui că vei veni la vot, să ceri poporului să iasă la vot, să te ascunzi și să te duci în ultimele minute așa cu sictir. Uitați-vă ce cozi au fost în diaspora", a declarat Codrin Ștefănescu, potrivit Mediafax.

Acesta a vorbit și despre boicotul de la secții.

"E halucinant modul în care au boicotat în secții. Au făcut tot posibilul să boicoteze un demers civic normal, care nu a fost asumat politic. Nu poți să dovedești apoi că ești un bun creștin, nu ai cum ca politician să nu te duci nici la biserică, nici la nuntă. Vreau ca în numele PSD să îi mulțumesc presei din România pentru campania de informare din ultimele două săptămâni pe care ați făcut-o peste tot. Presa e o putere. (...) Nu a fost un referendum politic, nu a fost politc asumat. Și-au bătut joc de familia română, de Biserică, de democrație. Dacă ei cred că vor convinge cu astfel de mesaje poporul român, atunci se înșeală. O să se dea rezultate. Cred că va fi un procent copleșitor pentru DA, ceea ce e un mesaj important pentru întreaga lume. Eu cred că e eșecul românilor în general", a mai spus Codrin Ștefănescu.