Elena Băsescu, fiica fostului președinte, scrie într-o postare pe Facebook că nu poate niciun politician "cu mustață sau fără" să îi spună că ea și cei trei copii ai săi nu sunt o familie pentru că nu e căsătorită.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu poate niciodată vreun decident politic, cu mustaţă sau fără, să ne spună că eu, Anastasia, Sofia şi Traian Junior nu formăm o familie, chiar dacă eu sunt necăsătorită. Solutia constituţională găsită nu va rezolva situaţia. Având în vedere că, în codul civil, se vorbeşte despre faptul că familia are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului, iar familiile monoparentale sunt, de cele mai multe ori, cele mai vulnerabile, problematica nu mi se pare deloc lămurită. Ca întotdeauna când am avut ocazia, mi-am exprimat opţiunea pe o temă importantă pentru societate. Pe de o parte, votul liber exprimat este sufletul oricărei democraţii. Pe de altă parte, politicienii au frica votului, iar semnalul transmis de societate este extrem de puternic", a scris Elena Băsescu, pe Facebook.

Fostul preşedinte Traian Băsescu, senator PMP, a declarat sâmbătă că s-a prezentat la referendumul de revizuire a Constituţiei pentru a-şi îndeplini datoria civică de a vota.

"Să-mi fac datoria civică, să votez", a declarat Traian Băsescu, după ce a votat la Liceul "Jean Monnet" din Capitală, întrebat cu ce gânduri s-a prezentat la urne.