Întrebat dacă în momentul de faţă există tensiuni între ALDE şi PSD, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a răspuns că "sunt chestiuni de împărţirea ciolanului", potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Se ceartă pe ciolan, dar nu va pleca niciunul de la ciolan. Probabil Tăriceanu e supărat acum că Dragnea a negociat singur forma legii privind taxarea exploatărilor offshore. Nu există altă motivaţie. De asemenea, Tăriceanu e supărat pentru că prin intermediul Fondului Suveran de Investiţii companiile din domeniul energiei, care sunt subordonate acum ALDE şi sunt politizate într-un mod excesiv, îşi vor schimba controlul politic şi vor trece în subordinea unui ministru PSD, respectiv ministrul Finanţelor", a răspuns preşedintele PNL.

"Să nu vă imaginaţi că e supărat Tăriceanu pe Guvern sau pe Dragnea că au reprimat violent o manifestaţie paşnică şi că au gazat, au bătut, au fugărit cetăţeni paşnici care-şi exprimau poziţia. Să nu vă imaginaţi că e supărat Tăriceanu pe Dragnea pentru agresiunea sistematică împotriva independenţei justiţiei. Să nu credeţi că-i supărat, în vreun fel, Tăriceanu pe Dragnea pentru faptul că la ora actuală economia se duce-n cap. Sunt chestiuni de împărţire a ciolanului din care, până la urmă, fiecare va rămâne cu câte un ciolan mai mic sau mai mare', a adăugat preşedintele PNL