Deputatul PSD Eugen Nicolicea a fost înlocuit în funcția de președinte al Comisiei juridice cu deputatul PSD de Vrancea Nicușor Halici, anunțul fiind făcut la finalul ședinței comisiei de miercuri.

Eugen NicoliceaFoto: Agerpres

Solicitarea a fost formulată de liderul de grup al PSD, Daniel Suciu, și a fost votată în unanimitate. Acesta a precizat pentru HotNews.ro că "dl Nicolicea este vicepreședinte al Camerei și președintele comisiei de regulament" astfel că a fost "o decizie logică".

"Sunt vicepreședinte și trebuia să se rezolve și această situație. Rămân membru în comisie, dacă vă îngrijorați", le-a spus Nicolicea colegilor săi, potrivit Mediafax.

Nicolicea preluase funcția de președinte al comisiei în ianuarie 2017, când l-a înlocuit pe Forin Iordache.

Halici a fost felicitat de câțiva deputați din opoziție, după ce schimbarea a fost anunțată la finalul ședinței.

Deputatul PNL Ioan Cupșa i-a urat lui Halici să îi dea Dumnezeu „minte, înțelepciune, să fiți cu adevărat un președinte bun”.

„Vă doresc să aveți parte de un mandat fructuos. Să fiți un președinte cât se poate de bun, chiar mai bun decât fostul președinte, dar nu știu dacă veți putea. Nu vă va fi ușor, vă ținem pumnii, să vă dea Dumnezeu minte, înțelepciune, să fiți cu adevărat un președinte bun al acestei comisii”, a spus Cupșa.

În replică, noul președinte al comisiei a declarat că este deschis colaborării cu reprezentanţii tuturor partidelor.

Halici, aflat la primul său mandat de parlamentar, a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Titu Maiorescu din București.