Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că va discuta cu reprezentanții Comisiei de la Veneția și că are câteva soluții pentru o posibilă ordonanță de urgență ca să coreleze legile justiției cu recomandările acestora.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

"Avem o opinie intermediară a Comisiei de la Veneția cu referire la respectarea standardelor. Vorbim numai de cele trei legi ale justiției. Urmează ca președintele să mai promulge încă una din legile justiției. Suntem aproape așadar de parcursul final al legilor, durează din 2014, ca să ajungem să spun acei critici cu modificările că nu au fost dezbateri pe lege. Nu-mi amintesc ca vreo lege să mai fi stat în dezbatere trei ani. Voi vorbi cu reprezentanți ai Comisiei ca să vedem în ce măsură sunt posibile anumite preluări din recomandările Comisiei, racordări ale normelor juridice la standardele europene. Am câteva soluții pentru o posibilă ordonanță de urgență", a declarat Tudorel Toader, la Digi 24, potrivit Mediafax.

Ministrul Justiției a salutat cererea prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, de declanșare a unei investigații asupra protocoalelor secrete încheiate în țară între SRI și structuri din justiție și care au stat la baza multor anchete penale. "Multă dezinformare pleacă de la noi de acasă. Dezinformarea, care face casă bună cu reaua-credință, si o parte de necunoaștere", a completat Tudorel Toader.