​​Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, că nu „a remarcat” un curent în privința ieșirii României din UE.

HotNews.roFoto: Hotnews

„N-am remarcat un astfel de curent. În ceea ce mă privește, rămân un pro-european convins, dar România nu trebuie să se poziționeze în postura elevului care primește lecții de la alții”, a spus Tăriceanu.

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a lansat pe Facebook un manifest anti-UE, sub titlul ”Roexit”, prezentând zece motive pentru care, în opinia lui, România ar trebui să părăsească Uniunea Europeană. ”Puteți să vă băgați păcaleala aia de MCV și de Schengen undeva”, este primul punct al ”programului politic” al său.

Poziționarea anti-UE a lui Dragomir vine în contextul dezbaterilor privind referendumul pentru familia tradițională și a criticilor liderilor UE pe această temă, dar și în privința provocărilor privind statul de drept din România.

Luni seară, și președintele PSD, Liviu Dragnea, a avut o poziție tranșantă după criticile lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene. „Nu mi-am imaginat că o țară UE va fi amenințată în felul ăsta, atât de brutal. A fost o condamnare deja înainte de a se studia probele”, a spus Dragnea.