​Siegfried Mureșan și-a depus candidatura luni pentru un nou mandat de europarlamentar, în cadrul cursei interne a PNL pentru desemnarea candidaților, potrivit unui comunicat de presă. Mureșan s-a înscris în PNL în luna mai, plecând de la PMP.

Siegfried MuresanFoto: Facebook.com

"Este important ca România să trimită în Parlamentul European oameni politici care să reprezinte țara cu profesionalism și cinste, politicieni capabili să includă interesele României și ale românilor pe lista priorităților europene. România trebuie să fie reprezentată de oameni politici credibili în Parlamentul European. Partidul Național Liberal trebuie să fie un etalon în acest sens. (…) Cetățenii României aspiră spre un mod de viață european, bazat pe acces la educație, sănătate, prosperitate, siguranță, domnia legii și bună guvernare. Pentru a putea face față provocărilor care ne înconjoară și pentru a putea oferi românilor standardul de viață european la care aspiră, buna reprezentare a României în Parlamentul European este esențială", afirmă Mureșan în comunicatul de presă.

Mureșan, aflat la primul mandat de europarlamentar, este în prezent purtător de cuvânt al Partidului Popular European, din care face parte PNL, funcție pe care o deține din 2015, și negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul UE din 2018.

Până în prezent și-au mai depus oficial candidatura foștii lideri ai PNL, Crin Antonescu și Vasile Blaga. De asemenea, și-a anunțat intenția de a candida și Alina Gorghiu, în prezent senator.

Foarte probabile sunt și candidaturile europarlamentarilor Daniel Buda și Marian-Jean Marinescu, precum și a primarului din Alba-Iulia, Mircea Hava.

Și Ludovic Orban a vorbit despre posibilitatea de a candida, afirmând însă în mai multe rânduri că nu s-a decis în această privință.

Termenul pentru depunerea candidaturilor în PNL este 1 octombrie.