Vicepreședintele PSD Adrian Țuțuianu, unul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea, ar fi prezentat în ședința CEx de vineri un sondaj de opinie intern care arată că liderul PSD are o popularitate prăbușită în raport cu cea a partidului, relatează Digi24. Potrivit sursei citate, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale și ar candida, Liviu Dragnea n-ar fi votat decât de 4% din electorat.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Digi24 amintește totodată că, în scrisoarea nemulțumiților din PSD, care a precedat ședința CEx, se preciza că PSD a ajuns la o cotă de 25-30% .

Sondajul intern, care ar fi fost efectuat în perioada 1-10 septembrie, are și o secțiune referitoare la alegerile prezidențiale și ia în calcul o candidatură a lui Liviu Dragnea. Sunt de asemenea luate în calcul candidaturi ale Gabrielei Firea, Călin Popescu-Tăriceanu (din tabăra puterii), respectiv ale lui Dacian Cioloș și Laura Codruța Kovesi, din tabăra opoziției.

Astfel, rezultatele sondajului arată că președintele Klaus Iohannis domină competiția electorală atât în primul tur cât și în al doilea tur. Surpriza o reprezintă însă locul doi. Deși PSD este în mod constant partidul cu cele mai multe voturi politice în sondaje, candidatul PSD Liviu Dragnea nu obține decât locul cinci, la distanță considerabilă de ceilalți, se arată în concluziile acestui sondaj obținut de Digi24. Vezi și alte rezultate ale sondajului pe Digi24.ro