Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, îi recomandă lui Liviu Dragnea să nu îi dea afară din partid pe nemulțumiți după votul de încredere din CExN, fiind de părere că „marea artă” a unui lider este să îi țină pe aceștia în interiorul formațiunii și să îi conducă.

Dumitru Buzatu, liderul PSD VasluiFoto: Agerpres

Dumitru Buzatu a declarat, sâmbătă, corespondentului Mediafax că toți participanții la CExN, în ciuda divergențelor de opinii, nu au dorit destrămarea majorității parlamentare și abandonarea guvernării.

”La CExN s-a întâmplat ceea ce am prevăzut, a fost o dezbatere cu multe aspecte neașteptate, cu unele răbufniri, dar care a avut o notă comună, vizibilă la toți participanții, și anume de a nu-și asuma cineva responsabilitatea de a strica majoritatea parlamentară și a abandona guvernarea. În PSD, apele se limpezesc și se tulbură succesiv. Eu cred că președintele partidului trebuie să analizeze cu foarte mare atenție situația nemulțumirilor exprimate și, pe cât posibil, să nu se lase pradă tentației sau să nu accepte propunere celor care cred că soluția este să îi dai afară pe cei care exprimă nemulțumiri. Marea artă este să îi ții înăuntru și să îi conduci”, a spus Buzatu.

Potrivit acestuia, toți cei prezenți la ședință, chiar dacă, inițial, unii au avut reacții dure care conduceau la ideea unei destrămări a majorității parlamentare, până la urmă au făcut tot ce au putut ca aceasta să fie menținută și să se aplice programul guvernamental.

”Nu cred că a fost un grup ce puciști, ci unul de oameni nemulțumiți, sursa nemulțumirilor fiind diferită. Pentru primul moment, care a fost destul de dificil, Liviu Dragnea a răspuns corect, adică nu a acceptat propunerea de excludere a Gabrielei Firea”, a subliniat Dumitru Buzatu.

Întrebat dacă se așteaptă la izbucnirea altor nemulțumiri în partid în perioada următoare, liderul PSD Vaslui a explicat că totul depinde de ce învățăminte s-au tras și se vor trage din această situație.

”Dacă conducerea PSD va fi mai atentă la lucrurile acestea, deși va fi sub presiunea adoptării unor legi și de activitatea guvernamentală, dar și la individualitățile din partid, pentru că este făcut din oameni care au subiectivitatea lor, atunci nu cred că într-o perioadă de timp previzibilă vor mai avea loc astfel de situații. Dacă, însă, lucrurile vor fi ignorate și sub pălăria majorității confortabile nu vom ține cont de ceea ce s-a întâmplat, sigur că un risc va exista, mai ales în PSD, care este un partid mare”, a conchis Buzatu.