Senatorul PSD Adrian Țuțuianu a declarat, pentru Mediafax, că va propune, la următoarea ședință a BPN, excluderea lui Cătălin Rădulescu din partid, iar personal îl va da în judecată pe acesta, pe fondul acuzațiile potrivit cărora Țuțuianu ar fi acceptat un sistem de înregistrare SRI în sediul PSD.

Adrian TutuianuFoto: Agerpres

"În cursul zilei de ieri (vineri - n.r.) au fost vreo doi, trei care au aruncat tot felul de mizerii în piață. Rădulescu bate câmpii, pur și simplu, iar luni o să avem probabil o ședință a Biroului Permanent Național și am să cer personal președintelui partidului să vină să dea lămuriri (Cătălin Rădulescu – n.r.). Este o tâmpenie. O nebunie. O aiureală spusă de un nebun. E ca în povestea aceea – un nebun aruncă o piatră și apoi doi deștepți încearcă să o scoată din lac", a afirmat, sâmbătă, Țuțuianu.

Acesta a adăugat că îl va da în judecată pe deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, deoarece acuzațiile nu au niciun suport în realitate, precizând și că îi va cere lui Liviu Dragnea să informeze public dacă există un sistem de supraveghere al SRI în sediul partidului din Kiseleff.

"O să-l dau și în judecată, pentru că nu mai accept să mă terfelească nimeni. Deocamdată el s-a exprimat. Nu știu cine l-a pus. Aceasta este altă poveste. Este o aiureală pur și simplu. Nu are niciun fel de suport în realitate. Luni o să cer politic, în cadrul Biroului Permanent Național, dacă are loc, președintelui partidului să mă informeze și pe mine dacă există o asemenea situație. Dacă există, atunci înseamnă că un serviciu secret a acționat nelegal, pentru că nu ai voie să interferezi în viața unui partid politic, iar dacă nu există, atunci o să-l rog să spună public lucrul acesta și să-l sancționăm pe Rădulescu", a completat Țuțuianu.

Întrebat ce sancțiune va propune pentru Cătălin Rădulescu, Adrian Țuțuianu a spus că o ceară excluderea acestuia din partid.

"Eu o să cer excluderea din partid, nimic altceva. Nu poți să faci asemenea acuzații, pentru că ele sunt de o gravitate extremă. Afectează și persoana, afectează și serviciile din România. Dar, în plan personal, mă voi întâlni cu domnul Rădulescu la tribunal", a conchis senatorul PSD.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, membru în comisia parlamentară pentru legile justiției, l-a acuzat vineri pe Adrian Țuțuianu, unul dintre semnatarii scrisorii împotriva lui Liviu Dragnea și fost președinte al Comisiei de Control SRI, că a acceptat un sistem de înregistrare SRI în sediul partidului.