Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, după şedinţa Consiliului Permanent al formaţiunii, că nu este mulţumit cu guvernul actual, dar nici cu cele anterioare, de la Guvernul Ungureanu încoace, scrie Agerpres.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

"Eu aş vrea să văd o guvernare coerentă, corectă, bună, ceea ce n-am văzut, din păcate, de când am plecat noi de la guvernare, din Guvernul Ungureanu. Nu am fost mulţumit nici cu guvernul actual, nici cu guvernele precedente. Ultimul guvern cu care am fost mulţumit a fost Guvernul Ungureanu. Nici cu Guvernul Ponta nu am fost mulţumit, am şi plecat din acel guvern", a spus Kelemen Hunor, solicitat de jurnalişti să comenteze situaţia din PSD.

El a adăugat că nu e treaba sa ce se întâmplă în principalul partid de guvernământ.

"Nu e treaba mea. Nu sunt membru PSD, nici măcar simpatizant nu sunt, nici votant PSD. Ar fi culmea ca preşedintele UDMR să spună ce ar trebui să se întâmple şi ce ar fi corect în PSD, cum nu aş accepta nici din partea preşedintelui PSD sau a oricărui alt preşedinte de partid să-mi spună mie ce e bine şi ce nu e bine în UDMR. Eu n-am fost niciodată alegător PSD, nici membru, nici simpatizant, nici nu voi fi. Deci, nu mă priveşte. Pe mine mă priveşte dacă guvernarea merge bine, nu merge bine, cum guvernează ei, dacă deciziile sunt corecte sau nu sunt corecte, nu mă interesează ce se întâmplă în interiorul PSD. Este fix treaba lor", a subliniat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: UDMR îşi va alege preşedintele în februarie 2019

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a mai declarat vineri că anul viitor, în februarie, va fi ales preşedintele Uniunii, în cadrul congresului care va avea loc, probabil, la Cluj.

"Pe 13 octombrie vom avea un CRU (Consiliul Reprezentanţilor Unionali) la Miercurea Ciuc, unde vom decide data şi locul congresului de anul viitor, în februarie şi propunerea noastră este să fie la Cluj. Vom decide criteriile pentru europarlamentare, pentru cei care vor fi candidaţii noştri şi criteriile şi agenda pentru alegerile noastre interne, fiindcă anul viitor, la congres, vom avea alegeri pentru funcţia de preşedinte, se termină mandatul de patru ani", a spus Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

El a adăugat că deocamdată nu e momentul potrivit să spună dacă va candida pentru un nou mandat de preşedinte al formaţiunii sale.

La Cluj-Napoca a avut loc, vineri, şedinţa Consiliului Permanent al UDMR.