UDMR le cere maghiarilor din România să participe la referendumul din octombrie pentru familia tradiţională şi să voteze după conştiinţă, fiecare susţinând valorile şi principiile în care crede.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kelemen Hunor a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă la finalul Consiliului Permanent al UDMR, că persoanele care reprezintă opinii diferite trebuie să trăiască împreună şi că este necesară o toleranţă din partea tuturor, în mod reciproc, transmite Mediafax.

"Am discutat despre referendumul din 6-7 octombrie. Considerăm că în acest moment şi în viitor, diferitele opinii trebuie să trăiască împreună şi cei care reprezintă aceste opinii trebuie să trăiască împreună. Va fi necesară o toleranţă din partea tuturor, în mod reciproc. Cunoaştem poziţia comunităţii noastre, am făcut un sondaj, ştim că este vorba despre o poziţie conservatoare. Considerăm că democraţia înseamnă şi participare la vot şi cerem alegătorilor noştri, maghiarilor din România, celor care ne ascultă, să meargă şi să participe la vot şi să voteze după conştiinţă, susţinând valorile şi principiile în care crede fiecare om", a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, pe parcursul celor două zile ale referendumului va fi nevoie de o prezenţă nu foarte mare şi se va vedea dacă referendumul va fi sau nu valabil.