​Vicepremierul Paul Stănescu a spus, în ședința Comitetului Executiv, că problema amnistiei și grațierii ar fi trebuit rezolvată până acum, mai ales că este an centenar, au declarat pentru HotNews surse participante la discuții.

Paul StanescuFoto: Agerpres

De altfel, problema a fost menționată și în scrisoarea asumată împreună cu Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu.

„Adoptarea unei inițiative legislative privind amnistia și grațierea, după o largă consultare și dezbatere cu: Ministerul Justiției, CSM, ICCJ, asociațiile magistraților, UNBR și societatea civilă. Reforma justiției și a politicii penale pot reuși, fiind acceptate de societate numai în măsura în care convingem că acestea se fac în interesul protecției drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor”, se preciza în document.

Semnatarii respingeau, totodată, varianta unei OUG. „Acțiunile de protest anunțate pentru lunile septembrie și octombrie 2018 vor adânci criza de neîncredere în partid. În acest context, adoptarea prin ordonanță de urgență a unor măsuri de amnistie și grațiere este de natură să genereze proteste de amploare care se vor solda, cel mai probabil, cu căderea guvernului Dăncilă și cu pierderea guvernării de către PSD”, se preciza în scrisoare.