​Senatorul PNL Alina Gorghiu a transmis o scrisoare deschisă adresată celor de la ALDE, formațiunea condusă de Călin Popescu-Tăriceanu, în care le cere să nu mai "gireze măcelul intern din PSD".

Alina GorghiuFoto: Agerpres

Potrivit fostului lider PNL, "ultimele evenimente din PSD arată fără doar și poate că acest partid trece printr-o criză internă majoră care îl face să nu mai fie compatibil cu guvernarea."

"Mă adresez în primul rând liderilor ALDE. Cer acestui partid să nu mai gireze măcelul intern din PSD. În caz contrar, va însemna că este părtaș la dezastrul în care un PSD aflat în dezintegrare va împinge țara prin blocarea actului de guvernare. ALDE trebuie să se pronunțe asupra temelor presante de pe agenda guvernamentală pentru că problemele cetățenilor nu pot fi puse între paranteze chiar dacă în PSD este război civil. Iar Călin Popescu – Tăriceanu trebuie să aibă o poziție publică și clară față de criticile aduse de lideri marcanți ai PSD propriei guvernări din care face parte și de care partidul său este, parțial, responsabil" se arată în scrisoarea transmisă presei.

"Lansez un apel către toți liderii politici și parlamentarii care încă nu și-au clarificat poziția față de criza guvernării și a PSD. Le cer să izoleze acest partid care în condițiile actuale nu mai poate reprezenta guvernarea din România" continuă Gorghiu.

Senatorul PNL susține că "deja guvernarea este blocată", iar PSD și-a pierdut legitimitatea.

"Restul liderilor politici trebuie să fie concentrați acum asupra asigurării unei formule politice democratice și eficiente, care să permită funcționarea normală a Guvernului" încheie Gorghiu.