Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, a declarat joi, pentru Mediafax, că organizația județeană a stabilit să îl susțină pe Liviu Dragnea în funcția de președinte al partidului la ședința CExN de vineri în care se va discuta cererea de demisie a liderului social-democrat.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Consider că scrisoarea care a apărut, ieri, în spațiul public, trebuia să apară, mai întâi, în toate organizațiile județene, pentru ca toți membrii PSD și în special Comitetele Executive județene să ia act de ea. Nu vreau să spun că sunt vinovați cei care au făcut această scrisoare, dar mi se părea corect ca prima oară să ia partidul la cunoștință de ea”, a declarat, joi, pentru Mediafax, președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor. Potrivit acestuia, organizația județeană a stabilit încă de săptămâna trecută că îl susține în continuare pe Liviu Dragnea la șefia partidului și că poziția PSD Hunedoara rămâne neschimbată după apariția scrisorii în care Gabriela Firea, Adrian Țuțuianu și Paul Stănescu cer demisia liderului social-democrat.

„Noi, la organizația județeană, am discutat săptămâna trecută tot ce a apărut în presă, inclusiv scrisoarea. S-a discutat în Comitetul Executiv, fără să se știe de această scrisoare, care ar fi poziția organizației județene Hunedoara. Aproape în unanimitate de voturi s-a decis să îl susținem pe Liviu Dragnea la funcția de președinte, să o susținem pe Viorica Dăncilă ca premier, și programul de guvernare votat de milioane de români. Aceasta este poziția cu care organizația județeană va merge, mâine, în CEx”, a precizat Nistor.

Comitetul Executiv Național al PSD se reunește, vineri, de la ora 12.30. Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu au dat publicității, joi, o scrisoare cu 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcțiile de președinte PSD și al Camerei Deputaților. Potrivit scrisorii, interimatul în partid trebuie asigurat de către Viorica Dăncilă, președintele executiv PSD.