”Aici, în Moldova, tema acestei autostrăzi revine obsesiv în orice discuție despre calitatea actului de guvernare. Fără demararea efectivă a lucrărilor la această autostradă, va fi destul de dificil să convingem locuitorii Moldovei că Guvernul și-a îndeplinit promisiunile făcute în campania electorală”, o chestionează pe Facebook Varujan Vosganian pe Viorica Dăncilă căreia îi solicită ”răspuns scris”.

Varujan VosganianFoto: Hotnews

”Aici, în Moldova, tema acestei autostrăzi revine obsesiv în orice discuție despre calitatea actului de guvernare. Fără demararea efectivă a lucrărilor la această autostradă, va fi destul de dificil să convingem locuitorii Moldovei că Guvernul și-a îndeplinit promisiunile făcute în campania electorală”, o chestionează pe Facebook Varujan Vosganian pe premierul Dăncilă căreia îi solicită ”răspuns scris”.

Lierul ALDE susține că în Planul de acțiune al Guvernului pentru perioada septembrie – decembrie 2018 se menționează adoptarea unei Hotărâri de Guvern pentru aprobarea studiului de fundamentare, dar îi atrage atenția Vioricăi Dăncilă ”că astfel de studii s-au mai făcut dar, nefiind urmate de acțiuni concrete, au devenit inutile”, iar pentru necesitățile urgente de a scoate Moldova din izolare economică, este extrem de puțin.

”Vă solicit, doamnă Prim-ministru să ne prezentați un program pe termen mediu, cel puțin până la sfârșitul anului 2020, care să cuprindă angajamentele Guvernului în ce privește demararea efectivă a autostrăzii. Potrivit unui astfel de program, tronsoanele realizate până în anul 2020 ar putea să deservească cel puțin distanța Iași – Pașcani, cu centurile ocolitoare aferente.”, spune Vosganian.