Cu scrisoarea în care i se cere demisia asumată public, Liviu Dragnea îi acuză pe semnatarii acestora că fac jocul președintelui Iohannis, al serviciilor și DNA.

Foto:

„Nu am citit epistola, dar am înțeles care este cea mai importantă supărare din acea scrisoare: să nu ne mai certăm cu Iohannis, să ne aliniem cu Iohannis cu SPP, SRI, DNA și cu partidele de opoziție. Eu ca președinte nu pot și nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituții care nu trebuie să se implice în politică. În rest, la CEx o să vorbesc destul de bine și de apăsat”, a spus Dragnea.

Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu, pun pe masa Comitetului Executiv de vineri, o scrisoare prin care cer „demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcția de șef al PSD , precum și din cea de președinte al Camerei Deputaților". Potrivit semnatarilor documentului, făcut public azi, interimatul de la partid ar trebui asigurat, până la Congres, de premierul Viorica Dăncilă. Comitetul Executiv al PSD a fost convocat de Liviu Dragnea pentru ziua de vineri, la ora 12.30.

Invocând „situația de criză” și evitarea „izolării internaționale a țării” și pierderii încrederii în PSD, semnatarii cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcția de șef al PSD și președinte al Camerei Deputaților. La partid, susțin semnatarii, Viorica Dăncilă ar trebui să asigure interimatul.

Asumată public de trio-ul Stănescu-Firea-Țuțuianu, scrisoarea anti-Dragnea ar fi, de fapt, semnată în acest moment de cel puțin 20 de lideri de organizații ai PSD, surse social-democrate declarând pentru HotNews că numărul susținătorilor va crește. De alfel, după apariția documentului alți doi lideri social-democrați au dezvăluit că l-au semnat: Marian Neacșu și Ion Mocioalcă. De partea cealaltă, Liviu Dragnea s-ar baza, în acest moment, pe sprijinul a doar 14 organizații.