DOCUMENT Scrisoarea contestatarilor din PSD: Se cere „demisia imediată” a lui Dragnea și asigurarea interimatului de către Dăncilă / Semnatari: Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu/ Șeful PSD a convocat CEx-ul pentru vineri

de Luminita Pirvu     HotNews.ro
Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:02 Actualitate | Politic


Liviu Dragnea
Foto: Facebook
Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu, pun pe masa Comitetului Executiv de vineri, o scrisoare prin care cer „demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcția de șef al PSD , precum și din cea de președinte al Camerei Deputaților. Potrivit semnatarilor documentului, făcut public azi, interimatul de la partid ar trebui asigurat, până la Congres, de premierul Viorica Dăncilă. Comitetul Executiv al PSD a fost convocat de Liviu Dragnea pentru ziua de vineri, la ora 12.30. 

Invocând „situația de criză” și evitarea „izolării internaționale a țării” și pierderii încrederii în PSD, semnatarii cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcția de șef al PSD și președinte al Camerei Deputaților. La partid, susțin semnatarii, Viorica Dăncilă ar trebui să asigure interimatul. 

„Am încercat într-o modalitate succintă să facem o analiză a situației partidului. Sunt 18 măsuri care ar trebui să fie luate. Dincolo de persoane este foarte important să avem în vedere interesele României și ale partidului, să ne gândim la viitor. Textul este convenit cu toți semnatarii acestei scrisori”, a declarat Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD și semnatar al scrisorii. 

Textul integral al scrisorii:

Declarație privind Starea Partidului Social Democrat

Stimate domnule Liviu Nicolae Dragnea,
Doamnelor și domnilor membri ai Comitetului Executiv Național,

Partidul Social Democrat guvernează România de 1 an și 9 luni, cu rezultate economice pozitive. Toți indicatorii atestă o creștere economică sustenabilă, un nivel record al veniturilor statului, o îmbunătățire a absorbției fondurilor europene. Au crescut salariile, pensiile, ajutoarele sociale și subvențiile pentru agricultori. Avem cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani, cel mai redus nivel al șomajului etc.

Cu toate acestea, paradoxal, Partidul Social Democrat scade în preferințele electoratului, cercetările sociologice indicând o opțiune de vot cuprinsă între 25%-30%, cu mult sub scorul obținut de partid la alegerile parlamentare din anul 2016 (47%). De asemenea, președintele partidului, Liviu Nicolae Dragnea, este cotat în sondajele de opinie cu 7%-12% din preferințele electoratului, cu mult sub cota partidului, fiind de altfel cel mai contestat lider politic din România ultimilor ani.

Situația actuală a PSD trebuie văzută și pe fondul unei slabe opoziții politice, în contextul unor mișcări sociale de contestare, tot mai consistente și mai radicale, al creșterii gradului de polarizare a societății românești (pro și contra PSD).

Este datoria noastră de oameni politici responsabili să analizăm această situație și să decidem care sunt măsurile necesare pentru oprirea acestei tendințe, dar și să consolidăm structurile partidului pentru a rămâne principala forță politică a țării, capabilă să câștige alegerile din anul 2019 – europarlamentare și prezidențiale – și cele din 2020 – locale și parlamentare.

Cauzele pentru care ne aflăm în această situație sunt, în opinia noastră, următoarele:

1. Partidul Social Democrat și guvernul său sunt parte a unor conflicte interne, care au răbufnit și vor continua să se accentueze. Modul în care au fost desemnați cei trei candidați la funcția de Prim-Ministru și membrii Guvernului, fără niciun set valid de criterii necesare pentru o guvernare performantă, a adâncit conflictele latente din partid și a generat neîncredere în rândul alegătorilor. Moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern, instalarea a nu mai puțin de trei guverne în 19 luni, schimbările neexplicate ale unor miniștri, sunt element percepute în mod negativ de electoratul PSD. Congresul din luna martie 2018 nu a generat o îmbunătățire a funcționării partidului, cu implicații asupra imaginii și percepției publice în rândul electoratului propriu, dar și al societății în ansamblu.
2. PSD se află într-un război permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importantă a societății românești: Președintele României, partidele politice din opoziție, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civilă etc.
3. Agenda publică a fost acaparată de teme precum Corupția, schimbările din Justiție, „Statul Paralel”, de protocoalele de colaborare cu SRI, care au acoperit, în planul dezbaterii publice, rezultatele guvernării în domeniile economic și social. La aceasta se adaugă o strategie de comunicare publică deficitară a partidului, care doar a reacționat defensiv și ineficient la atacurile venite din toate părțile, în loc să fie pro activ și  să impună temele de discuție.
4. Toate luările legitime de poziție pe tema „Statului Paralel”, a abuzurilor comise în justiție, în baza protocoalelor ilegale dintre SRI și diverse instituții, au fost contracarate cu ideea că PSD acționează din interes propriu, în beneficiul unor lideri sau acoliți ai acestora. 
De asemenea, inițiativele PSD în zona reformării Justiției, justificate din perspectiva democratizării societății românești, a respectării drepturilor și libertăților fundamentale, au fost atacate de opoziția parlamentară și o parte a societății civile, ca fiind demersuri exclusiv în interesul liderului PSD, domnul Liviu Dragnea.
Prin urmare, se poate afirma, fără rezerve, că liderul PSD a devenit, prin vulnerabilitatea sa juridică, un obstacol în adoptarea acestor reglementări.
5. Manifestările împotriva guvernului și a PSD, în special cele din iarna anului 2017 și cele recente, din august 2018, au contribuit la polarizarea societății românești și la dezvoltarea unei atitudini agresive împotriva PSD, din partea unor segmente ale societății. Acțiunile de protest anunțate pentru lunile septembrie și octombrie 2018 vor adânci criza de neîncredere în partid. În acest context, adoptarea prin ordonanță de urgență a unor măsuri de amnistie și grațiere este de natură să genereze proteste de amploare care se vor solda, cel mai probabil, cu căderea guvernului Dăncilă și cu pierderea guvernării de către PSD.
6. Promovarea în Guvern, Ministere, Agenții, alte instituții publice a unor persoane cu evidente carențe profesionale, incapabile să comunice corect, argumentat, pe temele guvernării.
7. Instalarea neîncrederii externe în PSD, pe fondul percepției că sunt atacate instituțiile statului de drept și Justiția. PSD nu a fost capabil să explice convingător, în plan extern, motivațiile reale și legitime ale demersurilor sale privind reforma în Justiție și încetarea  încălcărilor grosolane ale drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor de către „Statul paralel”.
8. Situația juridică vulnerabilă a liderului PSD, Liviu Nicolae Dragnea, a devenit vulnerabilitatea majoră a partidului, elementul principal de atac al opoziției și a unei părți a societății civile, o perpetuă sursă de neîncredere în plan intern și extern, motivul pentru care se pune la îndoială corectitudinea oricărui demers inițiat de PSD de în direcția reformării Justiției.
9. Conducerea discreționară a partidului, transformarea structurilor de conducere (Biroul Permanent Național, Comitetul Executiv) în foruri care validează deciziile luate într-un format restrâns, desființarea de facto a Consiliului Național și a Departamentelor partidului, lipsa dezbaterii interne în structurile politice și parlamentare.

În fața situației de criză, pentru a evita izolarea internațională a țării și pierderea încrederii în PSD, propunem următoarele acțiuni:

1. Demisia imediată a domnului Liviu Nicolae Dragnea din funcția de președinte al Partidului și din funcția de Președinte al Camerei Deputaților.
2. Asigurarea interimatului conducerii PSD de către doamna Viorica Dăncilă, președinte executiv, până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019. Democratizarea vieții interne de partid și asigurarea funcționării statutare a structurilor interne (Birou Permanent Național, Comitet Executiv, Consiliul Național, Departamente etc.).
3. Menținerea coaliției PSD-ALDE, singura garanție a continuării programului de guvernare. Negocierea susținerii parlamentare a Guvernului de către UDMR, minorități naționale, parlamentari independenți.
4. Îmbunătățirea actului de guvernare și consolidarea echipei guvernamentale. Agenda publică a Guvernului trebuie centrată pe investiții publice, sprijinirea mediului de afaceri în vederea menținerii ritmului de creștere economică.
5. Susținerea marilor proiecte de infrastructură critică (termoficare, alimentare cu apă etc) și a colaborării dintre Guvern și administrația publică locală pentru implementarea acestora.
6. Impulsionarea inițierii și derulării proiectelor privind infrastructura de mobilitate (autostrăzi, drumuri expres, centuri ocolitoare etc) de către administrația centrală și locală.
7. Susținerea necondiționată a adoptării și aplicării noii legi a Pensiilor, așa cum a fost elaborată de actualul Guvern.
8. Elaborarea unui plan coerent de eficientizare a sistemului de ajutoare sociale prin măsuri țintite, menite să-i ajute pe cei aflați cu adevărat în nevoie, astfel încât lupta împotriva pauperizării să înregistreze rezultate vizibile.
9. Pregătirea corespunzătoare a Președinției Consiliului Uniunii Europene, moment ce trebuie să genereze o îmbunătățire a imaginii României și a guvernării, în plan internațional.
10. Creșterea coeziunii grupurilor parlamentare și adoptarea în această sesiune parlamentară a pachetului de legi privind Justiția, legile de modificare a Codului penal, a Codului de procedură penală, a Codului de procedură civilă; legile privind securitatea națională, Codul administrativ, dar și inițiativele legislative necesare punerii în aplicare a măsurilor adoptate de Comitetul Executiv Național al PSD, din 1 septembrie 2018; legea off-shore; legislația privind regimul juridic al incompatibilităților și conflictelor de interese. 
Grupurile parlamentare vor susține necondiționat guvernul PSD-ALDE și vor respinge orice moțiune de cenzură promovată de opoziția parlamentară.
11. Adoptarea unei legi a Lobby-ului în concordanță cu principiile de transparență și bune practici din statele cu tradiție în acest domeniu.
12. Ajustarea cadrului legislativ și normativ privind exploatarea resurselor naturale în baza principiului maximizării beneficiilor pentru români în condițiile asigurării unui cadru atractiv pentru investitori,
13. Adoptarea unei inițiative legislative privind amnistia și grațierea, după o largă consultare și dezbatere cu: Ministerul Justiției, CSM, ICCJ, asociațiile magistraților, UNBR și societatea civilă. Reforma justiției și a politicii penale pot reuși, fiind acceptate de societate numai în măsura în care convingem că acestea se fac în interesul protecției drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor.
14. Condamnarea cu fermitate și luarea tuturor măsurilor pentru împiedicarea imixtiunii serviciilor secrete sau a grupurilor de interese ilegitime în actul de justiție, care trebui să se înfăptuiască imparțial, cu respectarea strictă a Constituției și a legilor în vigoare.
15. Susținerea referendumului național privind revizuirea Constituției din data de 7 octombrie 2018.
16. Susținerea Guvernului în procesul de rectificare bugetară. Pregătirea corespunzătoare a rectificării bugetare din luna noiembrie. Pregătirea bugetului de stat și a proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2019 și adoptarea acestora până la sfârșitul sesiunii parlamentare.
17. Sprijinirea autorităților administrației publice locale prin alocarea resurselor financiare necesare funcționării și dezvoltării localităților. Adoptarea codului finanțelor publice. 
18. Întocmirea unei strategii electorale coerente, care să asigure pregătirea partidului pentru alegerile din anul 2019, europarlamentare și prezidențiale și maximizarea șanselor de câștigare a acestora.
19. Îmbunătățirea relațiilor cu partenerii internaționali și recâștigarea încrederii în România și în Partidul Social Democrat. Trebuie să redevenim parteneri viabili pentru dialog în cadrul Partidului Socialiștilor Europeni și Internaționalei Socialiste.

Stimați colegi,
Demersul nostru este unul onest, care nu urmărește interese personale, ci salvarea Partidului Social Democrat într-un moment dificil. Facem apel la toți membrii Comitetului Executiv Național, parlamentari, președinți de Consilii Județene, primari, consilieri județeni și locali, membrii și simpatizanți ai partidului, să sprijine demersul nostru. Este important să rămânem uniți și solidari, să continuăm guvernarea, dar să avem și viitor. PSD trebuie să rămână cea mai importantă forță politică a țării, un partid de stânga modern și progresist, cu vocație europeană.

În numele comitetului de inițiativă al prezentei Declarații comune,
Paul Stănescu, vicepreședinte PSD, 
Viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

Gabriela Firea, vicepreședinte PSD, 
Primar general al Capitalei

Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD, 
Vicepreședinte al Senatului

București, 19 septembrie 2018
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16052 vizualizari

 • +46 (52 voturi)    
  Adio Pablito (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:08)

  tordz [utilizator]

  Sa te vad la brutarie :)
  • -34 (44 voturi)    
   de aceeasi parte a gratiilor, sper (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:17)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui tordz

   asa sa-ti ajute justitia
   • +10 (14 voturi)    
    tu (Miercuri, 19 septembrie 2018, 14:17)

    alex34 [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    plangi la talpile stapanilor? sau te oferi la schimb
    • -2 (6 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 19 septembrie 2018, 15:34)

     [anonim] i-a raspuns lui alex34

     • +4 (6 voturi)    
      Cei 20... sunt 20 (Miercuri, 19 septembrie 2018, 15:47)

      IoPaNet [utilizator] i-a raspuns lui

      https://www.hotnews.ro/stiri-politic-22710653-tabere-lista-rgit-semnatarilor-scrisorii-anti-dragnea-asumat-public-nescu-firea-uianu-cine-sprijin-continuare-eful-psd.htm
     • +2 (4 voturi)    
      Si Unul Conteaza care Vrea Carotida (Miercuri, 19 septembrie 2018, 15:51)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui

      celui de la Salcia
     • +1 (5 voturi)    
      Tu esti chior oricum (Miercuri, 19 septembrie 2018, 16:39)

      Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui

      Asa ca nu te impacienta, degeaba, ca esti degeaba, oricum.
      • -2 (6 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 19 septembrie 2018, 17:11)

       [anonim] i-a raspuns lui Parzivall

  • +31 (37 voturi)    
   La kiseleffzece ne vedem Vineri ? (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:27)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui tordz

   Crème de la Crème este acolo ! TREBUIE sa Vorbim cu ei ( chiar daca ei stau dupa gard)
  • +34 (40 voturi)    
   practic e un blat (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:27)

   Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui tordz

   Dragnev face un pas inapoi si scapa de puscarie . vezi punctele 10,13 si 14
   PSD ramane un partid infractional , rebelii care au conceput scrisoarea sunt tot o aripa infractionala care lucreaza pt infractori
   • +9 (11 voturi)    
    Mai degraba... (Miercuri, 19 septembrie 2018, 14:04)

    CetateanulRoman [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

    e ciudat cum apar pe piata fumigene asa puternice: intirzie veorica, scrisoarea, referendumul cu o intrebare aiure…
    Cred ca ni se atrage privirea in alta directive pt a nu observa atacul final pe justitie si pe economie.
    Atentie maxima, nu trebuie sa ne bucuram. Mai ales ca semnatarii scrisorii sint tot pe acelasi calapod, cu nimic mai buni
  • +21 (27 voturi)    
   Nimic despre emigrare in scrisoare (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:46)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui tordz

   Nimic despre milioanele de romani de peste hotare si despre zecile de mii care li se alatura anual.

   Nimic despre tara care moare.
  • +11 (15 voturi)    
   Nici nu stiu... (Miercuri, 19 septembrie 2018, 13:13)

   grongobar [utilizator] i-a raspuns lui tordz

   ...daca e de bine sau de rau.Pe de o parte ar fi bine ca Dragnea sa ramana sef peste hoti, impreuna cu gasca de Teleorman,pentru ca e calea sigura spre distrugerea PSD.Pe de alta parte,ne ducem si noi pe apa Sambetei ,cu tara cu tot, odata cu ei.Oricum am lua-o,esential e ca cei ce au mai mult de 1 neuron si ala indoctrinat de haznaua3,sa iasa la vot,la alegeri (nu la referendum),altfel e degeaba totul.
  • +9 (11 voturi)    
   Pana vineri fuge Dragnea in Brazilia :))) (Miercuri, 19 septembrie 2018, 14:25)

   YorkshireTerrier [utilizator] i-a raspuns lui tordz

   Cineva ar trebui sa-l intercepteze la aeroport, dar dupa cum s-a vazut zilele trecute, noi avem probleme cu orarul zborurilor.
  • +2 (4 voturi)    
   Cu sau fara pablito (Miercuri, 19 septembrie 2018, 14:44)

   mimiloi [utilizator] i-a raspuns lui tordz

   aspirantii la conducerea pesede se mentin pe calea nemerniciei bine cunoscuta.
   Ramin in "planul de masuri" toate magariile care sa-i spele de condamnari si sa poata fura nestingheriti. "reforma in justitie", amnistia sint la loc de cinste impreuna cu regimul juridic al incompatibilităților și conflictelor de interese. Dau tare inainte cu statul paralel si abuzurile din justitie. In plus a aparut si o lege a lobby-ului care sa-i scoata din kakaolu pe cei de teapa lui severin si din abuzuri in serviciu si incompatibilitati.
   Din scrisoare reiese ca doar din cauza lui dragnea si a problemelor lui penale pesede nu a reusit sa schimbe legile justitiei si sa infringa statul paralel.
   Nici nu ma asteptam la altceva. Doar daca ma uit la componenta cexului pesedist si ma ia cu greata.
  • +1 (1 vot)    
   Minciunile psd (Joi, 20 septembrie 2018, 0:21)

   Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui tordz

   Scrisoarea contine aceleasi minciuni sfruntate.
   > Toți indicatorii atestă o creștere economică sustenabilă,
   > un nivel record al veniturilor statului, o îmbunătățire a
   > absorbției fondurilor europene. Au crescut salariile,
   > pensiile, ajutoarele sociale și subvențiile pentru agricultori.
   Cresterea bazata pe consum nu este sustenabila.
   Absorbtia fondurilor europene este la fel de slaba.
   Cresterea salariilor si a pensiilor a fost dublata de cresterea preturilor.
   > Toate luările legitime de poziție pe tema „Statului Paralel”,
   > a abuzurilor comise în justiție, în baza protocoalelor ilegale
   > dintre SRI și diverse instituții ...
   Nu au fost abuzuri in justitie, iar protocoalele sunt perfect legale si perfect constitutionale.
   > ... inițiativele PSD în zona reformării Justiției, justificate din
   > perspectiva democratizării societății românești, a respectării
   > drepturilor și libertăților fundamentale ...
   Toate initiativele psd din justitie sunt facute doar cu scopul ca infractorii din psd sa scape de puscarie.
 • -20 (34 voturi)    
  cei 30 de semnatari sunt 3? (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:13)

  Bocu' lu'Ioha [utilizator]

  atunci bine
  • +5 (21 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:31)

   [anonim] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

  • +3 (3 voturi)    
   aham, poa' sa fure Hamstary linistit (Miercuri, 19 septembrie 2018, 16:43)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

   ca pe tine nici in cot nu te doare, somn lin.
 • +21 (29 voturi)    
  Vrajeli (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:15)

  Ozmo [utilizator]

  Maxime, corb la corb nu isi scot ochii ! Putregai spre KKT ce se va cosmetiza frumos, se va imbraca intr-o ciocolata frumoasa de Dambovita si se va servi elegant romanilor !!!
 • +22 (28 voturi)    
  Grupurile amfiote au cos pistoalele pe masa (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:19)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Cine va cadea victima? Nu conteaza. In aceasta troaca de gunoaie numita PSD sunt doar hoti si complici la jaf.
  • +1 (9 voturi)    
   Scrisoarea pare coerenta (Miercuri, 19 septembrie 2018, 13:32)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Principiile sunt ok, ce e in spate, Dumnezeu cu mila !
 • +28 (32 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:20)

  [anonim]

  • +9 (15 voturi)    
   Proclamatia de la Timisoara in Constitutie (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:41)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui

   Legea Ticu sa aiba includere in Codul Penal - Parlamentarii sa Plateasca cu averile lor si a familiilor lor pana la rude de gradul al IV lea Inclusiv
   Numarul Parlamentarilor MAX 100

   HAideti ! hydra P$D se reface daca renuntam !
   • +5 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 19 septembrie 2018, 13:32)

    [anonim] i-a raspuns lui un domn

    • +3 (3 voturi)    
     Sa Fim Pragmatici -conform text (Miercuri, 19 septembrie 2018, 15:58)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui

     1. Initiativa Fara Penali este un fel de Red bull pentru Oameni
     2 In Urmatorul Parlament Ar fi Normal sa Avem Parlamentari care NU au avut de "lucru" cu PCR,FSN,P$D ytd 2018, astfel incat Votarea Unei Astfel de legi privind Confircarea Averilor Politicienilor din 1990-ytd sa fie Un Reset Moral, Firesc - vom vedea ca minim 100 miliarde euro se vor intoarce in trezoreria statului, sau se vor valorifica in folosul Comunitatilor
     3.Parlamentarii vor vota legi NUMAI dupa ce Comunitatile locale/judetene/regionale si au pronuntat intentiile care se POT agrega in Legi pentru Romani, cu romani si votate de romani
     4. cei 500.000..apai numai daca vizionezi clipul de la "kapitalizm reteta noastra" ( pe yputube) vei fi siderat de faptul ca Patriciu avea amezie cand a facut primul million de dolari..or..cei care au FURAT REAL in Romania sunt din 1990-2018, si e simplu de verificat la buzunaru si casele lor, deci 500.000 vor fi mai greu de FURAT de un Parlamentar, ministru, primar etc daca punctele1-3 sunt INDEPLINITE
     5. pentru Clasa Politica Romaneasca 1990-2018 NU e Moral sa aplici Prezumtia de Nevinovatie, de ce ? pentru ca se vede ce au furat ! si cat au furat mai ales !
 • +21 (25 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:21)

  qwerasdf [anonim]

 • +24 (28 voturi)    
  Adica inertimatul va fi... (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:24)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  He, he...?
  Sa vezi scor electoral!
  Daca o tin pe aia acolo, nici nu mai intra in palavrament!
 • +16 (20 voturi)    
  Daca nu e vreo cacealma menita (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:27)

  clint [utilizator]

  sa il intareasca de fapt pe Pablito in vederea atacului final la justitie, ceve de genul ca se aduna iar toti grangurii apatent opozanti in CEX si sfarsesc prin a-i pupa inelul, poate de data asta scapam de el.
  Raman rezervat, pana nu il vad dupa zabrele, acest personaj malefic trebui privit cu maxima precautie. Baronii au aceleasi interese cu justitia, procentele partidului se pot reface usor mai tarziu, tinand cont de ce usor poate fi mintit electoratul lor
 • +26 (30 voturi)    
  ... (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:29)

  Soranna [utilizator]

  "6. Promovarea în Guvern, Ministere, Agenții, alte instituții publice a unor persoane cu evidente carențe profesionale, incapabile să comunice corect, argumentat, pe temele guvernării."
  Pai si pe Veorica o vreti voi interimar, cand va plangeti de carentele profesionale ale alesilor lui Dragnea???
 • +27 (29 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:31)

  [anonim]

 • +9 (15 voturi)    
  Lupta de partid se ''ascute''. (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:38)

  Sati [utilizator]

  Puneti-o in geam pe Tuta Absoluta. Hi, hi !
 • +9 (13 voturi)    
  CExN la ora 12.30 ?! (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:39)

  baligosul [utilizator]

  Deci a fost programat un nou CExN, de Dragnea a fost stabilit asta, vineri la ora 12.30, păi la acea oră majoritatea decidenților din PSD, care sunt și bugetari, trebuie să fie la instituțiile publice care le plătesc salarii babane și nu la o întrunire de partid.
  Mă gîndesc la președintele Consiliului județean de la Vrancea, ăla care tot vine la întrunirile PSD cu acel mare SUV Toyota care nu e al lui, ci al consiliului județean, cu șofer angajat de stat, județ, și cîți alți fel de fel de activiști din toate partidele care folosesc în scop personal bunuri cumpărate din bani publici.
  În programul PSD, s-ar putea statua cine stă pe primul rînd de scaune, și să se specifice unde poate să stea amanta, concubina șefului, că e important.
 • +14 (18 voturi)    
  dancila e paravan (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:54)

  Zentrix [utilizator]

  Greii din PSD nu s-au inteles pe scaunul de presedinte. Si atunci au facut actiunea de descapatanare in 2 pasi:

  pasul 1: il dau jos pe livache vineri
  pasul 2: o pun interim pe Veorica, o persoana care nu are capacitatea sa acapareze puterea pe perioada interimatului si poate fi data jos oricand, cu lejeritate
 • +7 (11 voturi)    
  e bine (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:55)

  gelu antigelu [utilizator]

  incaierarea pe fata din PSD e buna. Presimt ca Dragnea o sa castige greu si va continua sa conduca partidul spre neant. PSD-ul se duce in cap iar probabil undeva la primavara politica lor economica hilara va sucomba intr-o criza de proportii. Trebuie lasati la guvernare sa scoata castanele din foc pana in 2020, indiferent de consecinte. Nu vreau sa vad guverne de uniune nationala sau alte prostii care sa incerce sa salveze tara ca sa poata ei sa revina pe cai mari in 2020. Cum zicea Olguta Vasilescu: pensionarii si bugetarii trebuie sa stie ca oricine va veni la guvernare dupa PSD va scadea pensiile si salariile. Sa-i lasam sa ramana la guvernare ca sa le scada chiar ei, ca n-o sa aiba de ales.
  • +8 (10 voturi)    
   nu e bine deloc (Miercuri, 19 septembrie 2018, 13:39)

   carmen_i [utilizator] i-a raspuns lui gelu antigelu

   E ca si cum ai lasa pe cineva sa-ti dea foc la casa doar ca sa ai dovada ca e un infractor.

   PSD e expert in a da vina pe altii, daca vine o criza vor spune ca nu e din cauza lor, ca e mana statului paralel, a lui Soros, ca nu au fost lasati sa guverneze etc. In plus, electoratul pesedist este atat de spalat pe creier incat nici o criza nu o sa-i convinga sa nu mai voteze PSD
   PSD trebuie oprit cat mai curand cu putinta, inainte sa distruga tara complet.
   • +1 (5 voturi)    
    hm (Miercuri, 19 septembrie 2018, 14:34)

    gelu antigelu [utilizator] i-a raspuns lui carmen_i

    tara nu se distruge complet niciodata. nici Hitler n-a reusit asta. PSD controleaza tara din 1990 sub diferite forme. crede cineva ca o s-o distruga in urmatorii 2 ani? PSD trebuie oprit lasandu-l sa greseasca si sa deconteze in fata propriului electorat, care este prizonierul lui. daca oamenii aia sufera mai mult decat acum PSD o sa piarda si va fi obligat sa se reformeze din temelii. Suna cinic, recunosc, dar nu exista alta solutie.
 • +6 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:56)

  [anonim]

 • 0 (10 voturi)    
  unde sunt cele 20 de semnaturi? (Miercuri, 19 septembrie 2018, 13:07)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Daca scrisoarea are numai 3 semnaturi, chiar daca e semnata de persoane cum mare greutate in PSD , nu va avea nici un efect. Vor fi ignorati ca si Ecaterina Andronescu care a scris si ea o scrisoare cu "jos Dragnea". Important e cine ii sustine in PSD!
  La un moment dat ,semnatarii daca nu au sustinere puternica in PSD, vor fi dati afara Ii asteapta Ponta...vai de noi!
 • -6 (12 voturi)    
  Ce comedie, aceasta scrisoare in primul rand (Miercuri, 19 septembrie 2018, 13:25)

  xrogo [utilizator]

  e ca scrisoarea pierduta a lui Caragiale, a aparut prima data la postul insolvent a lui Gusa prin gura lui Rares Bogdan acum mai bine de-o saptamana, dar totusi scrisoarea este datata 19 septembrie!
  Scrisoare are, tot dupa #rezistentii aia habauci 30 de semnatari, au mai ramas , dupa HN 3 semnatari, se pierdu un zero pe drum, deci inca o pierdere!
  Stati aproape, sigur mai apar cateva chestiuni hazlii!
 • +2 (8 voturi)    
  schimbarea hotilor cu alti hoti (Miercuri, 19 septembrie 2018, 13:29)

  tahomir [utilizator]

  Ce conteaza cine conduce aceasta adunatura de hoti si de antiromani numita PSD?
  Scopul lor va fi tot timpul acelasi: jaful generalizat,imunitate in fata legii si distrugerea tarii si poporului.
  Acum va fi mafia din Voluntari care o inlocuieste pe cea din Teleorman.
  Aceeasi nesimtire, aceeasi incompetenta, aceeasi hotie fara limite.
 • +3 (5 voturi)    
  Pas cu pas (Miercuri, 19 septembrie 2018, 13:29)

  Isobar [utilizator]

  Indepartarea celui mai toxic,siret,necinstit,mincinos….personaj,aparut dupa 89 in viata politica romaneasca este un prim pas in linistirea in interior si exterior a opiniei publice.
  Pasii urmatori trebuie sa corecteze toate masurile
  impuse fara consultari corecte .
  Urmatorul pas va trebui (pentru credibilitate) sa fie
  indepartarea Primului Ministru (de paie) cea mai mare rusine si greseala facuta de Sef.
  Pasii urmatori vor trebui sa destructureze camarila
  (caracatita teleormaneana) si in primul rand a noului
  SRI (Ministerul de Interne condus de prima sluga).
 • +6 (10 voturi)    
  nimic nu se schimba, totul se transforma (Miercuri, 19 septembrie 2018, 13:31)

  carmen_i [utilizator]

  Totul e o mascarada, o mica cearta pe ciolan. Sunt nemultumiti ca nu mai e de furat pentru toti.

  Indiferent daca e condus sau nu de Dragnea, PSD ramane un partid copupt, aflat permanet in slujba mafiei.
  Singura solutie corecta ar fi desfiintarea partidului, condamnarea liderilor si interzicerea celor care au avut lagatura cu PSD sa mai detina functii publice.
 • +7 (11 voturi)    
  Paradoxal (Miercuri, 19 septembrie 2018, 13:42)

  Bubico [utilizator]

  Dar cea mai bună opoziție față de PSD o face chiar PSD!

  O singură naivitate majoră în scrisoare: cum să te gândești măcar să ai lider de partid, fie el și interimar, pe tuta de Dăncilă???
  • +1 (5 voturi)    
   Vremurile se schimba (Miercuri, 19 septembrie 2018, 14:25)

   ABBV [utilizator] i-a raspuns lui Bubico

   de ce sa nu pui o tuta lider de partid daca ai telecomanda ei ? Cu telecomanda ei in mana Dracnea poate face orice fara a detine nici un fel de functie .....in timp ce uni pun botul la teatru!
 • -2 (4 voturi)    
  pe cine nu lasi sa moara... (Miercuri, 19 septembrie 2018, 14:12)

  demaGOGU [utilizator]

  ...nu te lasa sa traiesti.

  intarziind nepermis de mult cu eliminarea dusmanilor din interior, Dragnea sfarseste, previzibil, pe rabojul acestora.
  • +2 (2 voturi)    
   Si care-i problema? (Miercuri, 19 septembrie 2018, 15:14)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Este o grupare mafiota: aliatii de astazi, devin dusmanii de maine.

   Daca tonta il elimina demult pe dracnea, nu mai ajungea dracnea sef peste partidul borfasilor. Dar l-a carat peste tot dupa el: la partide de tenis, la sindrofiile cu statul paralel etc.. Asa a prins gustul puterii.

   Ar insemna sa inlature toti membrii de partid, pentru ca in mafie sunt tot timpul lupte pentru putere.
 • +3 (7 voturi)    
  psd in afara legii (Miercuri, 19 septembrie 2018, 15:03)

  Coco Whistle [utilizator]

  tipul de 'politiician' fabricat de aceasta formatiune trebuie sa nu mai existe in romania.
 • -5 (7 voturi)    
  inca o data (Miercuri, 19 septembrie 2018, 15:21)

  cucuveauamov [utilizator]

  se demonstreaza ca PSD este singurul partid viu din Romania. Alte partide? mortaciuni.
  • +3 (3 voturi)    
   Viu dar turbat (Miercuri, 19 septembrie 2018, 23:28)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Daca pica Hamstarul si ii ia locul Pavi, sa vezi atunci cat de viu o sa fie, poti sa canti ca guguveaua a mortaciune de pe acum.
 • +1 (3 voturi)    
  . (Miercuri, 19 septembrie 2018, 15:30)

  g01an [utilizator]

  Dancila este omul de paie al lui Dragnea, cum ar fi asta o schimbare?

  mda, n-ai cum cu astia.
 • +4 (6 voturi)    
  Situația este mai gravă (Miercuri, 19 septembrie 2018, 15:55)

  Observatory [utilizator]

  decât spune aceasta scrisoare dubioasa, care nici măcar nu v-a produce nimic, zero, nada....tovarasul Dracnea este un HOT calificat, mare meseriaș in a întoarce totul in favoare lui .
  Situația este mai gravă , acest grup infractor nu va ceda sau lasă osul, cel puțin nu ușor:
  Greșeală uriașă a fost când a fost votați .
  - gloata care este prostia întruchipată ( cred ca aici suntem pe primul loc in Europa)
  - rămășițele românești ale comunismului , care încă domina “ mințile “ romanilor care gândesc “ tot ei ies la vot” cu mine sau fără.
  Unde este dragostea pentru țara și viitorul ei și al copiilor?
  Stand acasă și pierzi timpul vizionând pe Avântul Prăbușirea jucând fotbal ( sau turca) ăla nu este fotbal.
  -cu actuala conjunctura la putere cu doua partide care sau înțeles sa împartă prada și fără o reala opoziție nimic nu se V-a schimba.
  Intelectualii României , cei care au generat faima internațională , cu dragoste de popor , deci adevărați patrioți : mai sunt speranțe ca exista ?

  Din nefericire , România cea iubita este in mare pericol de dispariție , dacă se continua așa, nici praful numai rămâne de furat.

  Votați oameni inteligenți, de valoare, de încredere !
  De la Dej încoace suntem conduși ( ca un blestem) Numai de oameni cu pregătire mediocra, ca sa nu spun , fără nicio pregătire, dar buni la gura sa sucească capul prostovanilor .

  După ani i mulți , cuvintele intelepte a lui Brâncuși îmi excita creierul :
  “ când am plecat v-am lăsat săraci si prosti, v-am regăsit , mai săraci și mai prosti”
  • 0 (2 voturi)    
   prostimea la putere (Miercuri, 19 septembrie 2018, 18:46)

   Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui Observatory

   este dezideratul majoritatii ! Bolshevismul i-a facut fericiti pe cei mai multi si obiditi de propriul handicap ! Rata de succes a naturii umane ! Chapeau !
 • 0 (0 voturi)    
  m-au pierdut (Joi, 20 septembrie 2018, 9:55)

  da167 [utilizator]

  Pe mine m-au pierdut la "crestere economica sustenabila"


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by