​​Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, și-a depus astăzi, la partid, candidatura pentru alegerile europarlamentare, a declarat pentru HotNews, liderul liberalilor, Ludovic Orban. „Salut decizia domnului Antonescu de a se înscrie în cursă”, a declarat Orban.

Crin Antonescu si Vasile BlagaFoto: AGERPRES

Potrivit unor surse din partid, în aceste condiții Adina Vălean, soția lui Antonescu, ar urma să nu mai candideze.

UPDATE Vasile Blaga, fostul co-președinte PNL, a confirmat pentru Hotnews.ro că și-a depus deja, la rândul său, candidatura la europarlamentare.

Fostul lider PDL și-a dat demisia din fruntea PNL și a renunțat să candideze la alegerile parlamentare din 2016, după ce în septembrie 2016 DNA a început urmărirea penală pentru trafic de influență într-un dosar legat de finantarea PDL în 2009. În octombrie 2017, Blaga a fost achitat de Tribunalul București, decizia nefiind definitivă.

Pe 5 septembrie, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu ar fi rău dacă primele nume pe lista PNL a candidaților pentru alegerile parlamentare să fie „Ludovic Orban,Vasile Blaga și Crin Antonescu”.

„A început înscrierea pe listă. Avem termen de depunere a candidaturilor pe 1 octombrie. Aștept cu interes candidaturi. Și-au anunțat candidatura Mircea Hava, Dan Motreanu, Daniel Buda, Siegfried Mureșan, Cristian Bușoi, Marian Marinescu, cam ăștia candidează. Sunt mulți colegi care mi-au cerut să candidez, evident poate mulți nu mi-au cerut că mă iubesc. Unii mi-ar fi cerut „candidează tu că dacă nu obținem scorul pe care îl așteptăm, tu o să răspunzi personal, alții probabil m-au invitat să candidez sperând că voi crește scorul partidului ”, a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, la Realitatea TV. Întrebat dacă primele trei nume de pe lista candidaților pentru alegerile europarlamentare ar putea fi Ludovic Orban, Vasile Blaga și Crin Antonescu, liderul PNL a susținut că „nu ar fi rău”, dar nu poate da momentan răspunsul.