Președintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, a declarat luni, pentru Mediafax, că a văzut o scrisoare semnată de peste 20 de președinți de organizații județene ale partidului în care se solicită retragerea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al formațiunii.

Dan TudoracheFoto: Agerpres

„Am văzut-o. Există. Nu este o făcătură”, a declarat pentru Mediafax președintele PSD Sector 1, primarul Dan Tudorache, întrebat dacă a văzut scrisoarea din PSD despre care se vorbește în spațiul public și care este atribuită unui grup de lideri județeni care vor retragerea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului.

Liderul PSD Sector 1 a adăugat că scrisoarea conține numai semnături ale președinților de organizații județene PSD.

„Numai președinți de organizații (au semnat - n.r.). Sunt multe semnături. La un moment dat, bănuiesc, când va avea cel puțin jumătate din numărul CEX-ului, va fi făcută publică”, a precizat Dan Tudorache.

Întrebat de Mediafax dacă scrisoarea are peste 20 de semnături, el a răspuns afirmativ: „Da”.

Tudorache a adăugat că în scrisoare nu se solicită convocarea unui CExN al partidului, documentul fiind, potrivit acestuia, „un punct de vedere”.

Întrebat dacă în textul scrisorii se solicită retragerea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte PSD, Dan Tudorache a răspuns din nou afirmativ: „Da”.

„Nu știu dacă se întrunesc numărul necesar de persoane care solicită acest lucru și automat și votul în consecință”, a menționat liderul PSD Sector 1.

Tudorache a mai declarat că este nevoie de „o discuție deschisă” în partid.

„Nu pot să îmi exprim o părere. Eu cred că ar trebui o discuție deschisă în CEX și să se spună toate nemulțumirile, dacă sunt, dacă nu sunt, și să fie ceva constructiv. Eu nu sunt adeptul scandalului din afara ușilor închise. Dacă e să fie scandal, să fim în interior. Când ieșim afară, să ieșim cu un punct de vedere, cu o idee, ca într-o familie sunt discuții, nu poți să spui că totul e ca în rai. Sunt discuții, dar automat trebuie să îți porți toate discuțiile, să tranșezi toate problemele în interior, când ieși afară să ieși cu o idee și pe aia să o respecți conform hotărârii majorității”, a declarat președintele PSD Sector 1.

Citește și: