Președintele PNL, Ludovic Orban, a făcut apel luni, după ședința conducerii partidului, la celelalte forțe politice să nu politizeze referendumul privind redefinirea familiei în Constituție, adăugând că implicarea "parșivă" a liderilor PSD și ALDE riscă să afecteze comportamentul cetățenilor. Orban a adăugat că PNL va avea reprezentanți în secțiile de vot.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am luat decizia de a face apel către celelalte forțe politice să nu politizeze acest referendum, deja implicarea parșivă a lui Dragnea și lui Tariceanu în emiterea de mesaje riscă sa compromită și să afecteze comportamentul cetățenilor la acest referendum. Apelez la liderii politici să lase oamenii să voteze, să lase biserica, să lase toți actorii implicați. Sigur, am luat decizia de a desemna reprezentanți la nivelul fiecărei secții, lăsăm libertatea fiecărui membru simpatizant să se poziționeze în conformitate cu propria conștiință. Fiecare are libertatea să decidă cum votează" a declarat Orban.

Orban a susținut referendumul pentru modificare definiției familiei în Constituție, însă parlamentarii au avut libertatea să voteze "conform conștiinței". Majoritatea acestora - cu excepția a doi deputați care au votat împotrivă anul trecut și a altor nouă parlamentari care s-au abținut - au votat în favoarea inițiativei cetățenești.