Fostul premier Victor Ponta a declarat vineri seară la Digi24 că nu crede că Liviu Dragnea a fost chemat la Parchetul General "ca să se vadă dacă a fost o lovitură de stat", pentru că este evident că nu a fost vorba de lovitură de stat, ci pentru că "toate datele arată că a fost o acţiune premeditată şi executată de către ministrul Carmen Dan, sub coordonarea liderului PSD", potrivit news.ro.

Victor PontaFoto: Agerpres

"Sunt aproape doi ani de când domnul Dragnea deţine puterea şi în Guvern şi în Parlament şi, în loc să vorbească de lucrurile importante într-o guvernare (...), a vorbit numai de dosare, de stat paralel şi tot acolo ajunge, tot la Parchet. (...) Eu nu cred că Dragnea a fost chemat ca să se vadă dacă a fost o lovitură de stat pentru că ştiu cu toţii, este absolut evident pentru orice om de bun simţ, că nici n-a fost vorba de patru criminali care-l pândeau la Hilton, nici de lovitură de stat. (...) Cred că a fost chemat ca martor pentru că, din toate datele care au apărut în public şi pe care eu le-am aflat ca fost prim-ministru, acţiunea violentă din 10 august a fost o acţiune premeditată, organizată şi executată de către Carmen Dan, nu la conducerea şi coordonarea doamnei prim-ministru, care era trimisă în vacanţă, ci a domnului Dragnea. Cel care a provocat, a orchestrat, a anunţat cu vreo 3-4 zile înainte de 10 august şi a vrut să beneficieze de acele violenţe a fost chiar Dragnea şi pentru asta, mai devreme sau mai târziu, cu siguranţă trebuie să răspundă şi legal," a declarat, vineri seară, la Digi 24, fostul premier Victor Ponta.

Întrebat de unde are astfel de informaţii, Ponta a spus că a fost prim-ministru patru ani, timp în care au fost nenumărate proteste, şi ştie foarte bine cum funcţionează Jandarmeria şi cum sunt organizate intervenţiile acesteia la manifestări.