Tabăra nemulțumiților din PSD încearcă să-i convingă pe liderii din teritoriu că Liviu Dragnea trebuie să facă un pas înapoi, în condițiile în care imaginea sa a devenit toxică pentru partid, propunând ca alternativă o conducere colectivă coagulată în jurului unui om propus sau ales de Dragnea, printre variantele vehiculate fiind Marian Neacșu sau chiar actualul premier, Viorica Dăncilă, au declarat pentru HotNews.ro surse social-democrate.

Alegeri PSD GiurgiuFoto: Captura Antena 3

Opoziția internă, grupată în jurul lui Paul Stănescu, Niculae Bădălău și Mihai Tudose, încearcă să-i convingă pe liderii județeni că nu vor puterea pt ei, ci doresc „binele partidului”, potrivit surselor citate.

Surse social-democrate au explicat pentru HotNews.ro că tabăra Stănescu-Bădălău-Tudose le transmite liderilor din teritoriu că Liviu Dragnea trebuie sa facă un pas in spate și că poate, până la un eventual congres, să-și aleagă pe cine lasă interimar.

Printre variantele vehiculate - Marian Neacșu sau chiar Viorica Dăncilă, alături de o conducere colectivă, ar putea fi o alternativă care sa conducă partidul până la alegerea unei noi conduceri.

Aceștia mai spun că imaginea lui Dragnea este „toxică” pentru partid iar asocierea acestuia cu o OUG pentru grațiere și amnistie a condus la scăderea partidului în sondaje.