Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri, după ce Jandarmeria a sesizat DIICOT cu privire la mitingul din 10 august, că nu există nicio explicație rațională pentru care o instituție să ajungă la acest demers, crima organizată ajungând să dea o lovitură de stat în România, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Consider că în România crima organizată dă o lovitură de stat. Putem constata lesne cum un clan mafiot de la Teleorman, unde intră condamnați, anchetați, asociații și interpușii acestora, utilizează în mod nedemocratic și ilegal instituții ale statului român în lupta lor cu legea și cu cetățenii. Altfel nu există nicio explicație rațională cum o instituție condusă de un fidel al domnului Liviu Dragnea și a doamnei Carmen Dan, după violențele nejustificate împotriva românilor din 10 august, îndrăznește să afirme că 100.000 de oameni au venit în Piața Victoriei pentru a ocupa o clădire goală, cu primul-ministru plecat în concediu”, a afirmat prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, în Parlament.

Aceasta a susținut că e nevoie ca instituțiile să ia atitudine.

„Cred că o asemenea situație, de o asemenea gravitate, nu mai poate fi cosmetizată. În România, crima organizată dă o lovitură de stat, pervertind instituții care nu mai acționează conform legii, care încearcă să abată atenția de la încălcarea legii și care încearcă să îngreuneze aflarea adevărului. Consider că este nevoie de o reacție oficială a instituțiilor care încă mai există în România, care mai au demnitate și onoare și care mai consideră că mai au o țară de apărat”, a adăugat Turcan.

Jandarmeria a făcut plângere la DIICOT, acuzând că pe 10 august s-a încercat schimbarea ordinii constituționale prin violență