Luni, 10 septembrie, a expirat termenul legal de 60 de zile în care Ministerul Energiei era obligat, prin legea 167/2018 de modificare a legii Energiei electrice și a gazelor naturale, să adopte un proiect de Hotărâre de Guvern cu privire la aprobarea Caietului de Sarcini și a Contractului Cadru de concesionare a distribuției de gaze naturale către populație. HG-ul nu a fost nici măcar inițiat.

Virgil PopescuFoto: Hotnews

”Este o lege la care noi liberalii am lucrat foarte mult, în care am reușit să mutăm concensionarea distribuțiilor de gaze naturale de la Ministerul Energiei către unitățile administrativ teritoriale. Legea a fost aprobată de Parlament și promulgată de președintele României Klaus Iohannis, în luna iulie, dar în prezent nu poate fi aplicată din cauza că nu a fost adoptat acest proiect de Hotărâre de Guvern”, declară vicepreședintele Comisiei pentru Industrii și Servicii, deputatul liberal Virgil Popescu.

Acesta susține că a fost sunat de primari din diferite colțuri ale țării, care doresc să își introducă gazele naturale în comună și care sperau că prin această modificare a legii lucrurile se vor schimba în bine.

”Din 2012 până acum Ministerul Energiei nu a mai acordat nicio concesiune de gaze naturale și stau și mă întreb pentru cine lucrează ministerul Energiei?! Pentru români nu cred! Poate pentru anumite grupuri de interese care doresc blocarea extinderii distribuțiilor de gaze naturale. Domnule Ministru Anton – Anton cât mai trebuie să așteptăm pentru a iniția această Hotărâre de Guvern, ținând cont că trebuie să stea și în dezbatere publică, pe site-ul ministerului?”, se întreabă deputatul liberal.