Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a declarat, marți, la Parlament, că momentan nu consideră „oportună" emiterea unei Ordonanțe de Urgență (OUG) privind amnistia și grațierea pentru că subiectul nu a fost discutat în partid, potrivit Mediafax.

Marian NeacsuFoto: AGERPRES

„Este foarte discutabil. Atâta vreme cât noi nu am stabilit, nu am decis, nici măcar nu am discutat în partid un astfel de subiect, sau nu ne-am aplecat cu foarte mare atenție asupra lui, socotesc că nu este oportun", a declarat marți, la Parlament, secretarul general al PSD, Marian Neacșu, întrebat dacă, în opinia sa, este oportună emiterea de către Guvern a unei Ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere.

El a adăugat că „vom vedea ce decizie va fi luată" după o discuție în PSD.

„Dar, în măsura în care vom discuta, vom decide, vom aprecia pe bază de argumente oportunitatea de a propune un astfel de demers, atunci vom vedea ce decizie va fi luată", a precizat Neacșu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, duminică, că pentru el personal și pentru formațiunea pe care o conduce, ideea unei amnistii nu este o "iluzie juridică", precizând că trebuie o soluție să se repare "nenorocirile cauzate de implicarea serviciilor și procurorilor în instanțe".

"Pentru mine, ideea amnistiei nu e o iluzie juridică. Ca să discutăm foarte deschis și tranșant. Se vorbește în spațiul public de a se găsi o soluție să se repare toate nenrocirile cauzate de implicarea serviciilor și procurorilor în instante, aceste protocoale. Pentru mine și pentru noi ca partid, ideea amnistiei nu este o iluzie juridică. Dacă premierului, ministrului Justiției li s-a cerut să se găsească soluții pentru efectele acestor protocoale să fie șterse, nu trebuie să o mai lungească mult. Să se vedea posibilitatea judecătorilor fără să fie terorizați. Cum să creadă românul că un judecător este liber să îl judece. De aceea într-un sondaj apăruse un procent uriaș de români care credeau că pot ajunge condamnați fără să fie judecați", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Pe 24 august, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, o anchetă a Comisiei de Supraveghere a SRI, pentru „eventualele fapte ilegale săvîrşite de SRI”, după ce consilierul premierului, Darius Vâlcov, a făcut public un protocol secret al SRI