Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că parlamentarii PSD au cerut marți explicații privind tensiunile din partid și au solicitat tranșarea discuțiilor în Comitetului Executiv. De partea cealată, Liviu Dragnea încearcă să amâne ședința CEX astfel încât să poată discuta cu toți liderii din teritoriu. De altfel, Marian Neacșu, mâna dreaptă a liderului PSD a anunțat că președinții organizațiilor județene sunt invitați începând de miercuri în Kiseleff.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sursele citate susțin că Cătălin Rădulescu ar fi cerut ca în ședința CEX să i se retragă sprijinul politic Gabrielei Firea moment în care deputații PSD Mihai Tudose și Marcel Ciolacu ar fi intervenit și ar fi spus că este necesară convocarea și stabilirea datei pentru ședința cu liderii din teritoriu. Marian Neacșu, secretarul general al PSD și mâna dreaptă a lui Dragnea ar fi spus că o ședință va avea loc după ce premierul Dăncilă va termina evaluarea activității miniștriilor.

Liderul de grup de la Camera Deputațiilor, Daniel Suciu a recunoscut că există o îngrijorare în interiorul partidului și că declarațiile din spațiul publicnu fac bine partidului.

"În Ardeal este o vorbă că dacă te ascunzi după deget, te vezi. Eexistă o îngrijorare vizavi de aceste discuţii din spaţiul public, care nouă, ca partid, nu ne fac bine şi în acest sens au fost şi discuţiile de astăzi din grupul parlamentar. Nu o spun doar eu, o spun mai mulţi colegi. Atunci când voci importante din cadrul PSD au opinii separate şi acestea se exprimă în spaţiul public, sunt de natură a îngrijora pe foarte mulţi membri ai partidului şi foarte mulţi oameni care au avut încredere în noi. (...) Sunt convins că PSD întotdeauna a găsit resurse de înţelepciune să depăşească momentele de tensiune şi sunt convins că acest lucru se va întâmpla şi acum", a declarat Daniel Suciu, la finalul ședinței grupului parlamentar.

Sursele citate susțin că Liviu Dragnea încearcă să amâne cât mai mult ședința Comitetului Executiv și vrea să negocieze cu fiecare lider de organizație susținerea sa. De altfel, Dragnea i-a convocat pe liderii de organizații în Kiselef începând de miercuri sub pretextul discuțiilor pe tema referendumului privind familia tradițională.

La nivel oficial, secretarul general al PSD Marian Neacşu a declarat că începând de miercuri, împreună cu Liviu Dragnea, se va întâlni cu toţi preşedinţii de organizaţii pentru a discuta despre campania referitoare la referendumul cu privire la redefinirea familiei în Constituţie.

"Toate discuţiile pe care le-am avut cu liderii din teritoriu au fost circumscrise faptului că mâine şi poimâine (miercuri şi joi - n.r.) ne vom întâlni cu fiecare dintre ei pentru a discuta, în măsura în care votul de astăzi la Senat iese aşa cum ne aşteptăm să iasă, organizarea campaniei în vederea susţinerii referendumului. Vor exista întâlniri cu liderii pe regiuni, la sediul nostru din Kiseleff, începând din după-amiaza zilei de mâine", a spus Neacşu la Parlament.

Neacșu a menționat că în măsura în care liderii de organizaţii vor avea şi alte subiecte, probabil că vor fi discutate şi acestea.

De altfel Neacșu i-a anunțat pe parlamentari că până la data de 10 octombrie urmează să se organizeze alegeri locale în cele 11 organizaţii ale PSD care au conduceri interimare, iar până la sfârşitul lunii octombrie vor fi organizate conferinţele pentru alegerea liderilor judeţeni.

Citește și:

Cum s-au împărțit taberele în PSD. Conflictul intern poate arunca majoritatea parlamentară în aer