Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că Tudorel Toader încearcă să găsească cea mai bună soluție pentru combaterea efectelor protocoalelor secrete, susținând că e nevoie, pe termen lung, de o comisie formată din experți interni și internaționali pentru revizuirea legislației, potrivit Mediafax.

Tariceanu la Antena 3Foto: Captura Antena 3

"Ministrul Justiției încearcă să găsească cea mai bună soluție juridică pentru a anula aceste protocoale care au adăgat la lege. Gravitatea efectelor e incontestabilă. Există oameni, probabil nevinovați, care pe baza unor înregistrări, care nu pot fi probă decisivă, au fost inculpați. Propunerea ministrului Justiției se referă la o ordonanță care să permită redeschiderea tuturor dosarelor în care probele s-au bazat pe ascultări, aplicarea protocoalelor dintre SRI și parchete. Cred că nu e suficient", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Președintele Senatului spune că e nevoie de o comisie de experți interni și internaționali pentru modificarea legislației.

"Am vorbit despre necesitatea constituirii unei comisii atât de experți juridici din Româna, cât și din străinătate, care să revizuiască legislația pe care o cunoașteam și Codul Penal și de Procedură să aveți siguranța că revenim la normalitate, la respectul pentru apărare, la respectul drepturile fundamnetale, la o justiție firească. Această comisie va trebui să elaboreze un set de recomandări pe care să le avem în vedere și să facem modificările la legislație", a mai spus Tăriceanu.