Deputatul PNL Mara Mareș a declarat, sâmbătă, că Guvernul e o catastrofă atât de mare încât am putea să numim un uragan "Viorica Dăncilă", transmite Mediafax. Liderul Tineretului Liberal a precizat că ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, este o "mini-Dăncilă", după bâlbâielile despre rectificarea bugetară.

Mara MaresFoto: cdep.ro

"Guvernul actual este o catastrofă atât de mare, încât am putea să numim un uragan "Viorica Dăncilă"! Pesta porcină ne-a adus în fața unui dezastru economic major pentru România, reprimarea violentă a protestelor de pe 10 august s-a mai văzut doar în Rusia lui Putin, și ne îndreptăm cu pași rapizi spre un colaps economic", a afirmat președintele TNL, Mara Mareș, sâmbătă la Şcoala de vară a Tineretului Naţional Liberal care se desfășoară în stațiunea Saturn.

Tânăra liberală a adăugat că dezastrul pe care l-a produs actualul Guvern este prevăzut la toate nivelurile, inclusiv la Ministerul Tineretului și al Sportului, numindu-l pe ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, o "mini-Dăncilă", după ce aceasta s-a bâlbâit în timp ce prezenta rectificarea bugetară.

"Dezastrul este la toate nivelurile, inclusiv la ministerul Tineretului și Sportului. Ați auzit cumva de implementarea vreunei politici publice pentru tineri? Normal că nu. Domna ministru Bran crede, de pildă, că este bine ca sportivii din România să aibă o diurnă pentru masă de 25 de lei, argumentând că ei oricum trebuie să își mențină silueta! Iar la bilanțul de 6 luni al ministerului pe care îl conduce am văzut de fapt, o mini-Dăncilă. Doamna ministru Bran se bâlbâia, făcea greșeli gramaticale flagrante și, în principiu, citea de pe foi. Incompetența este cuvântul de ordine al acestui guvern", a adăugat Mara Mareș.

Peste 800 de tineri participă la Școala de Vară a TNL "Youth in Europe", care are loc în perioada 6-9 septembrie la stațiunea Saturn.

Printre liderii PNL care au participat la Școala de Vară s-au numărat președintele partidului, Ludovic Orban, prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, vicepreședinții Dan Vîlceanu, Florin Roman, Virgil Popescu și Florin Cîțu sau europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Școala de Vară organizată de TNL are un rol educativ, pe parcursul celor 4 zile ale evenimentului urmând să fie organizate dezbateri pe teme europene, dar și 15 workshopuri, pe teme diverse, de la politici europene, administrație locală, finanțe și economie, sociologie, comunicare politică sau managementul unei campanii electorale. În acest sens, alocuțiuni au fost susținute de specialiști în domeniile lor de activitate din afara partidului. De asemenea, în cadrul Școlii de Vară a Tineretului Național Liberal s-a organizat și concursul de idei în comunicare politică: "Tineri liberali pentru Europa".