Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai, a afirmat, vineri seară, în legătură cu disputele din interiorul PSD, că își dorește ca acestea să nu ducă la o "incapacitate de funcționare" a Guvernului, pentru că, oricum, Executivul lucrează, în opinia sa, "sub presiunea unui șef de stat ostil".

Norica NicolaiFoto: AGERPRES

"Dați-mi voie să am o atitudine de rezervă. În primul rând noi suntem în coaliție. Nu este obișnuința mea să comentez ce se întamplă în celălalt partid. Eu sper ca PSD să își mențină capacitatea de guvernare. Tot ce-mi doresc este ca aceste dispute din interior să nu ducă, eu știu, la o incapacitate de funcționare a Guvernului, mai ales că nu este un Guvern care să lucreze în liniște oricum. Ai acea ostilitate din partea președintelui. (...) E foarte important ca Bucureștiul să se schimbe. Dincolo de aceste dispute, nevoia de schimbare este acută", a declarat Norica Nicolai, vineri seară la Antena 3, potrivit Mediafax.

Norica Nicolai, care este și președinte al Consiliului Național al ALDE, a adăugat că regretă că nu a fost făcută o evaluare a capacității de implementare a programului de guvernare a unor ministere, precizând că mari probleme sunt la Ministerul Transporturilor condus de Lucian Șova.

"Ce îmi pare rău e că nu am ajuns la o evaluarea a capacității unor ministere în implementarea programului de guvernare. Mari probleme sunt, mai ales la Ministerul Transporturilor, unde autostrada Lugoj-Deva ar fi împiedicată de urși. Asta ar cam trebui să discutăm", a adăugat Norica Nicolai.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis, vineri, o scrisoare deschisă membrilor PSD, transmițând în document că nu are un război cu Liviu Dragnea, că nu se pune problema unei alegeri între ea și liderul PSD, precizând totodată că refuză să ia în calcul excluderea din partid. Firea a adăugat că nu vrea să fie desemnată candidat la alegerile prezidențiale și că refuză să ia în calcul excluderea din PSD.