Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat vineri, la Neptun că este momentul prielnic pentru o moțiune de cenzură. Modul în care s-a gestionat pesta porcină și protestele din 10 august sunt principalele motive pentru un asemenea demers, în opinia fostului președinte.

Traian BasescuFoto: Agerpres (editat)

"Va câştiga opoziţia, dacă este deşteaptă ca să meargă acum cu moţiunea de cenzură, pentru că are toate motivele să o facă. Are pesta porcină, cu un management defectuos al Guvernului, are mineriada guvernamentală din 10 august şi are fisuri majore în PSD. Ce îţi mai trebuie ca să pui o moţiune de cenzură?

"Faptul că s-a făcut dispersarea cu gaze, apoi urmărirea pe străduțele din piața vicotriei a fost un fel de lecție, vă învățăm noi minte să mai veniți la manifestație. Pe toate străzile laterale i-a urmărit a vrut să fie o lecție care o dă guvernul PSD, celor cre mai vor să vină la manifestației(...)

În momentul de față votantului din mediul rural i se ia porcul din curte. Pesta porcină e o probă a nivelului uriaș și nepăsare a guvernelor PSD. E un motiv pentru care în orice țară s-ar depune o moțiunea de cenzură", a declarat Traian Băsescu, la Școala de vara a Organizației de Tineret a PMP care se desfășoară la Neptun, potrivit Mediafax.

Băsescu subliniază că este un moment foarte bun în care românii ar susține căderea Cabinetului Dăncilă. "Poate va câştiga opoziţia, dacă este deşteaptă ca să meargă acum cu moţiunea de cenzură, pentru că are toate motivele să o facă. Are pesta porcină, cu un management defectuos al Guvernului, are mineriada guvernamentală din 10 august şi are fisuri majore în PSD. Ce îţi mai trebuie ca să pui o moţiune de cenzură? Se pierde un moment foarte bun când o parte mare din populație ar susține o moțiune prin care să cadă Guvernul Dăncilă. (...) Momentele politice nu se ratează", avertizează Băsescu.