Gabriela Firea a declarat, la finalul ședinței PSD, că nu poate spune că Liviu Dragnea se află în spatele violențelor jandarmeriei din 10 august, dar este evident că acesta se consultă permanent cu ministrul de interne Carmen Dan, pe care, de altfel, a promovat-o. Ea a mai spus că se aștepta ca Dragnea să o retragă pe Carmen Dan de la minister pentru a salva prestigiul României și al guvernului, în condițiile în care oficialii europeni sunt îngrijorați de ceea ce s-a întâmplat la protest. Primarul Capitalei a adăugat că relația sa cu Dragnea este una tensionată și a lansat mai multe atacuri și la adresa protejatei lui, Carmen Dan.

HotNews.roFoto: Hotnews

Firea a acuzat-o pe Carmen Dan că a venit în ședința PSD cu o serie de mesaje privind convorbiri personale ale prefectului și membrilor PSD și că l-a atacat pe prefectul Capitalei, încercând să dea vina pe aceasta pentru violențele jandarmilor din 10 august.

Gabriela Firea a mai spus că înregistrarea cu prefectul Capitalei, care era întrebată dacă mint Carmen Dan și Liviu Dragnea, a fost o scenă organizată de ministrul de Interne, pentru ca la final să i se reproșeze chiar ei în ședința PSD.

”Cred că în final mi se va da dreptate. Eu am apărat niște principii, percepția României în străinătate. Nu vreau să-mi fie rușine să ies pe stradă. Dacă au fost greșeli, le putem corecta. Nu cred că este normal să fim solidari în ceva ce este greșit”, a spus Firea.

Primarul Capitalei a afirmat că, deși nu poate spune clar că în spatele violențelor jandarmeriei se află Liviu Dragnea, este clar că acesta se consultă permanent cu ministrul de interne, tot așa cum este evident că el a promovat-o la minister. ”Am crezut că o va retrage el salvând prestigiul țării, al guvernului, al instituțiilor. I-am spus de ieri toate aceste lucruri, am vorbit calm, liniștit”, a completat ea.

Ea a mai spus că a avut discuții cu Corina Crețu care i-a transmis că președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, este îngrijorat de ceea ce se întâmplă în România.

”Îmi pare rău să o spun, dar relația mea cu dl. Dragnea este una tensionată”, a mai spus ea.

Întrebată de ce nu a cerut demisia lui Dragnea de la șefia partidului, Firea a spus că dacă se consideră că este nevoie de schimbarea conducerii PSD, doamnele și domnii mai vechi din partid ar trebui să vadă dacă există un curent în rândul social-democraților în acest sens. ”Mie mi se reproșează mereu că sunt prea nouă în partid și în politică”, a adăugat ea.