Mai mulți lideri PSD s-au întâlnit vineri într-o ședință restrânsă pentru a discuta despre modul în care Liviu Dragnea conduce partidul, au declarat surse social democrate pentru Hotnews.ro. Liderii social-democrați intenționau să conteste autoritatea președintelui PSD la ședința CEX prin punerea în dezbatere a scrisorii Ecaterinei Andronescu și cea a senatorului Niculae Bădălau. Potrivit surselor citate, Liviu Dragnea ar fi reușit să-i convingă pe aceștia să renunțe la demers.

HotNews.roFoto: Hotnews

Printre contestatari s-ar fi numărat vicepremierul Paul Stănescu, Marian Oprișan, Niculae Bădălău, Dumitru Buzatu, Ionel Arsene, Adrian Țuțuianu și Mihai Tudose. Aceștia sunt nemulțumiți de modul în care Dragnea ia deciziile în cadrul restrâns. din biroul său de la Parlament și că niciun alt lider nu are acces la acestea. Social democrații doreau să ceară o dezbatere deschisă în ședința Cex de sâmbătă. Mai exact, aceștia doreau să pună în dezbatere scrisoarea Ecaterinei Andronescu și cea a senatorului Niculae Bădălău. De altfel, cele două scrisori contestă modul în care partidul este condus și sugerează o conducere colectivă la nivelul partidului. .

Liviu Dragnea, susținut de aghiotanții Marian Neacșu și Codrin Ștefănescu s-ar fi întâlnit cu nemulțumiții și le-ar fi spus acestora că partidul are nevoie să dea un mesaj de unitate și că "nu este momentul dezbinării pentru că, în contextul actual, ar risca să distrugă partidul".

Întâlniriile au loc în contextul în care președintele PSD București, Gabriela Firea a intrat în conflict cu protejata lui Liviu Dragnea, Carmen Dan în urma protestelor din 10 august dupa ce mnistrul de Interne a încercat să paseze responsabilitatea intervenției jandarmilor către prefectul Speranța Cliseru protejata primarului Capitalei. Gabriela Firea, a declarat miercuri, întrebată dacă simte tensiuni în PSD, că sunt „cu siguranță lucruri de spus" în acest sens dar nu vrea să se alăture celor care „împroașcă cu noroi” așa că își va spune punctul de vedere în interiorul partidului.

Social democrații se întâlnesc sâmbătă, la malul mării în ședința CEX. Conducerea centrală a partidului împreună cu președinții organizațiilor județene și membrii Executivului vor analiza activitatea Guvernului Viorica Dăncilă la șapte luni de la preluarea mandatului. De altfel, ziua de vineri este rezervată discuțiilor informale între liderii PSD iar deciziile politice urmează a fi luate în cursul zilei de sâmbătă.