Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri că depunerea unei plângeri penale împotriva președintelui PSD, Liviu Dragnea, reprezintă încă un demers valabil. Liderul liberal a susținut că Dragnea a încălcat legea, refuzând convocarea unei sesiuni parlamentare la solicitarea opoziție, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Este valabil şi o să vă anunţăm în momentul în care am depus această plângere. Regulamentul şi Statutul Camerei Deputaţilor au valoare de lege, iar Liviu Dragnea a încălcat legea”, a afirmat prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, în Parlament.

Aceasta a amintit că PNL a solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare pentru înființarea unor comisii de anchetă privind reprimarea protestelor și pentru violențele din data de 10 august, însă președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a refuzat aprobarea solicitării.

„PNL a solicitat împreună cu alte grupuri parlamentare şi cu parlamentari neafiliaţi o sesiune extraordinară pentru a înfiinţa comisii de anchetă, pe de-o parte pentru reprimarea protestelor şi violenţele Jandarmeriei şi, pe de altă parte, pentru gestionarea crizei pestei porcine. Liviu Dragnea într-un mod abuziv - şi mă refer la Liviu Dragnea pentru că răspunderea de a convoca o sesiune extraordinară la solicitarea a mai mult de o treime din numărul deputaţilor este exclusiv a preşedintelui Camerei Deputaţilor - a refuzat sesiune extraordinară pentru aflarea adevărului. Aici vorbim de adevăr pentru oamenii de rând din această ţară, este un adevăr pe care fiecare dintre noi vrem să-l aflăm. Cum a fost posibil ca oameni nevinovaţi să fie gazaţi şi bătuţi la un protest paşnic împotriva Guvernului? Cum a fost posibil ca o criză anunţată şi cu semnale avute cu mai mult de un an în urmă să fie gestionată atât de prost şi astăzi o industrie întreagă să fie pusă pe butuci şi oameni să ajungă să fie disperaţi”, a adăugat Raluca Turcan.