Tudorel Toader a criticat miercuri reacția pe care CSM a avut-o după ce el a atacat activitatea parchetului general și spune că ca cere Consiliului Superior al Magistraturii să spună cât de îngrijorat a fost după ce procurorii din Brașov au cerut suspendarea deciziilor CCR până ce Comisia de Veneția va da un aviz pe legile justiției.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

Postarea lui Toader:

”Îngrijorarea secvențială a procurorilor din CSM!

Pe data de 27 august 2018 declaram faptul că "Ministerul Public s-a îndepărtat de rolul constituțional pe care îl are". Pe data de 28 august 2018, procurorii din CSM ( din care face parte și procurorul general de la PÎCCJ) au luat act cu îngrijorare de respectiva declarație.

Astăzi, 29 august 2018, voi solicita de la CSM un răspuns oficial din care să rezulte cât de îngrijorați au fost aceeași procurori din CSM la solicitarea unanimă a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Brașov de suspendare a deciziilor Curții Constituționale!”.

În luna mai, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au cerutsuspendarea oricăror decizii din partea CCR sau din partea celorlalţi factori implicaţi în procesul legislativ cu privire la legile justiţiei până la emiterea avizului Comisiei de la Veneţia și respectarea întocmai a recomandărilor GRECO.