Manda, despre trecerea în rezervă a lui Dumitru Dumbravă: Un lucru bun și un pas înainte

de I.B.     HotNews.ro
Miercuri, 29 august 2018, 0:33 Actualitate | Politic


Claudiu Manda
Foto: Agerpres
Președintele Comisiei de control SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat că trecerea în rezervă a generalului Dumitru Dumbravă ”este un pas înainte”, după ce, în noiembrie 2017, membrii comisiei îi ceruseră generalului demisia din funcția de secretar general al serviciului, potrivit Mediafax.

"Cred că este un lucru bun și un pas înainte", a declarat președintele Comisiei de control SRI, senatorul PSD Claudiu Manda.

Dumitru Dumbravă a absolvit Facultatea de Drept a Universității ”Al. I. Cuza” din Iași în 1996, a fost admis în magistratură și, ulterior, a lucrat în cadrul Serviciului Român de Informații. În 2014, a fost promovat la gradul de general de brigadă. a fost sef al directiei juridice din SRI pănă în 2016, când a fost numit secretar general al serviciului. Generalul a devenit cunoscut după ce a declarat că Serviciul Român de Informații urmărește finalizarea dosarelor în instanță, caracterizând justiția drept un "câmp tactic".

Comisia SRI a decis, în noiembrie 2017, cu 5 voturi "pentru" şi 3 voturi "împotrivă", să solicite demisia generalului Dumitru Dumbravă din funcția de secretar general al SRI.

Membrii Comisiei parlamentare de control al SRI au discutat, marți, despre posibilitatea de a solicita generalului Dumitru Dumbravă demisia din funcția de secretar general al Serviciului Român de Informații la cinci zile după ce generalul a fost audiat în cadrul comisiei.

Discuția despre cererea de plecare din funcție a lui Dumitru Dumbravă a fost anunțată de către președintele comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda.

”O să discutăm şi o să analizăm aspectele spuse de domnul Dumbravă în cadrul comisiei şi lucrurile spuse în plus, apărute de la acea audiere. Eu am avut inclusiv o discuţie cu o parte dintre cei care au prezentat în spaţiul public diferite lucruri. Spun că le confirmă şi le vor confirma ca mărturie în faţa comisiei. Probabil că o să îi cerem demisia domnului Dumbravă, pentru că nu putem să continuăm această analiză cu domnul Dumbravă în poziţia de secretar de general al Serviciului Român de Informaţii”, a declarat Claudiu Manda.

SRI a transmis, luni, că dialogul dintre instituție și Comisia de control nu se va mai realiza prin Secretariatul General, condus de Dumitru Dumbravă, ci exclusiv prin cabinetului directorului.

Totodată, Serviciul a cerut Comisiei parlamentare să nu implice SRI în jocuri politice.

"Biroul Executiv al Consiliului Director din SRI solicită tuturor membrilor Comisiei să nu implice Serviciul în niciun fel de joc politic, manifestându-și totodată determinarea de a continua cooperarea corectă și de bună credință în conformitate cu cadrul normativ care reglementează relaționarea interinstituțională. Pentru a elimina suspiciunile menționate de președintele Comisiei, domnul Claudiu Manda, în ceea ce privește corespondența între SRI și Comisie, Biroul Executiv a hotărât, în ședința de azi, 28 noiembrie 2017, ca dialogul interinstituțional să nu se mai realizeze prin Secretariatul General, ci exclusiv prin Cabinetul Directorului", a transmis SRI.


217 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version