Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, referitor la o eventuală suspendare a președintelui Klaus Iohannis invocată de Dragnea, că, din câte știe, UDMR nu susține un astfel de demers și sunt numeroși membri PSD care au rezerve. El a adăugat că o astfel de ipoteză trebuie evaluată și că nu are nimic de completat față de poziția exprimată deja de ALDE pe această temă.

Dragnea si TariceanuFoto: Agerpres

”Acest subiect l-am auzit evocat în trecere într-o emisiune tv (...) Departamentul de comunicare al ALDE a avut o poziție atunci, nu a apărut nimic nou care să ne oblige să avem altă poziție. Cei care doresc să lanseze un astfel de subiect trebuie să facă un calcul foarte simplu- care este baza de susținere în Parlament a unui astfel de demers. Din câte știu, UDMR nu subscrie și sunt numeroși membri PSD care au rezerve, ca să nu spun mai mult. Cred că trebuie făcută o evaluare”, a fost reacția lui Tăriceanu.

Liviu Dragnea a susținut pe 21 august la Antena 3 că își dorește suspendarea președintelui Iohannis, însă vrea să vadă și ce spune Călin Popescu Tăriceanu. „Dacă vrem să-l suspendăm, îl suspendăm, pur și simplu. Eu aș vrea. Să vedem dl. Tăriceanu”.

Șeful PSD l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că a încurajat protestele violente, acuzândul că, alături de opoziție, vrea să-și instaleze propriul guvern prin violență.