George Maior ar trebui schimbat din funcția de ambasador la Washington, pentru că a făcut deservicii României ca director al SRI și continuă să facă în postura de ambasador, a susținut președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu. El a reluat acuzațiile potivit cărora unii pun eticheta de cea mai corpută țară din lume, afectând imaginea țării.

Calin Popescu TariceanuFoto: Captura Antena 3

Tăriceanu a completat însă că procedura de chemare în țară a lui Maior este complicată, pentru că presupune un decret semnat de președintele Klaus Iohannis.

”George Maior face demult deservicii țării sale, de pe vreme când era director SRI și nu înțeleg de ce a fost recompensat cu funcția de ambasador, unde a continuat să facă aceeași politică pe care o facea și la SRI. Trebuie schimbat din funcție. Cu asemenea ambasadori România va continua să figureze în rândul țărilor corupte pentru ca așa au pus oameni ca domnul Maior eticheta, au propagat această idee”, a susținut Tăriceanu, întrebat de ziariști în legătură cu scrisoarea lui Giulani și poziția diplomatului român.