Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că, luni seara, că Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal și fost primar al New York, nu deține nicio funcție oficială și că, prin scrisoarea sa, nu angajează în niciun fel niciun fel nicio instutuție, potrivit Mediafax.

”I s-a acordat o importanță prea marea acestui subiect. Nu deține nicio funcție în statul american. Nu reprezintă o poziție oficială din parte uneii instituțiii - Senat, Camera Reprezentanților, Departarmentul de Stat, Președinția SUA. E un punct de vedere personal,care nu angajează în niciun fel niciun fel nicio instutuție. Cred că pozițiile oficialilor români trebuie să fie luate după pozițiile oficiale exprimate de reprezentanții SUA la nivelul Congresului, la nivelul Departamentului de Stat, care este practic ministerul de Externe ale SUA”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orba la RTV.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal și fost primar al New York a transmis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis și altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI și stoparea presiunile asupra judecătorilor.